Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poljski premijer dao ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik poljske vlade Kazimierz Marcinkiewicz u petak je dao ostavku na svoj položaj zbog sve većih napetosti u odnosima sa čelnicima njegove stranke Pravo i pravednost.


Marcinkiewicza će na mjestu predsjednika vlade zamijeniti stranački čelnik Jaroslaw Kaczynski, brat blizanac predsjednika Lecha Kaczynskog. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione'' Traktori blokirali autocestu - 3 Veliko nezadovoljstvo Poljski poljoprivrednici traktorima blokirali autocestu prema Njemačkoj

- Političko vijeće Prava i pravednosti obaviješteno je o ostavci premijera Kazimierza Marcinkiewicza i jednoglasno je preporučilo Jaroslawa Kaczynskog za novog predsjednika vlade, rekao je glasnogovornik stranke.

Izvori iz stranke su rekli da je Marcinkiewicz sve više dolazio u spor s moćnim Kaczynskim u vezi imenovanja na razne položaje u državi.

Oni kažu da su Marcinkiewiczev susret s oporbenim čelnikom Donaldom Tuskom ovoga tjedna i ranije imenovanje njegovog pomoćnika na mjesto ministra financija bili posljednja kap za stranačko čelništvo. 

Marcinkiewicz je u subotu trebao doći u radni posjet Hrvatskoj, gdje se u Splitu trebao sastati s premijerom Ivom Sanaderom, ali je taj posjet otkazan "zbog unutarnjih političkih problema u Poljskoj", kako je priopćio Ured za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene