Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pokušali prodati tajnu formulu Coca Cole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri osobe privedene su i optužene zbog krađe tajne formule Coca Cole Co. i pokušaja prodaje konkurentskoj kompaniji PepsiCo. Inc..

Američki federalni tužitelji optužili su u trio, glavnu u pokušaju prijevare bila je izvršna pomoćnica direktora za administraciju kompanije Coca-Cola Joya Williams, koja je krala i kopirala dokumente te ih u aktovki iznosila iz kompanije, jer su informaciju o izradi konkurentskog pića pokušali firmi Pepsi prodati za 1,5 milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Ilustracija tržišno natjecanje Coca-Cola pod istragom i u Njemačkoj Ilustracija Opet ih prodaju Coca-Colini proizvodi vraćaju se na police: Oglasila se Fortenova grupa

Zbog pokušaja prodaje povjerljivih podataka zaposlenica Coca Cole Joya Williams (41), te dvojica njezinih suradnika Ibrahim Dimson (30) i Edmund Duhaney (43) optuženi su za urotu i krađu, te za prodaju trgovinskih tajni. 

Coca-Cola je za krađu doznala upravo iz firme Pepsi, koji su ima dali pismo u kojem 'visoko rangirani zaposlenik Coca-Cole nudi vrlo detaljne i povjerljive informacije' obljavljeno je iz ministarstva pravosuđa.

Coca Cola je objavila da formula ipak nije ukadena, a za pokušaj prodaje formule doznali su od konkurenta Pepsi Nakon što im je Pepsi dao pismo, nadležni u Coca-Coli su ga proslijedili FBI-u, koji je u organiziranoj tajnoj operaciji pronašao i priveo trojac.

Iz Coca-Cola su zahvalili konkurentskoj firmi Pepsi, a njihov glasnogovornik je potvrdio da formula za izradu najprodavanijeg pića na svijetu ipak nije ukradena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene