Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Napetost u Makedoniji se ne smiruje. Prosvjedi koji su u glavnom gradu te zemlje buknuli još u utorak, svakodnevno se šire i na druge makedonske gradove.


Sve se glasnije govori o početku svojevrsnog "Makedonskog proljeća". U Makedoniji je i ekipa Provjerenog koja je zatekla premijera Nikolu Gruevskog na svečanom otvaranju dijela novoasfaltirane autoceste, gdje su se okupili i njegovi pristaše. On je posljednjih dana najviše na udaru kritika, optuživali su ga za zataškavanje ubojstva.

Vezani članci Davor Bilman i Maja Šuput (Foto: Instagram) Bilman se pohvalio selfijem s Majom Šuput: "Neki su svoje gumbe postiskali, a neki još čekaju" Zvonimir Lešić (Foto: Youtube Screenshot) ''Moj si milijun'' uskoro i u klubovima? Poslušajte pjesmu čije stihove nećete moći izbaciti iz glave!

'Oprostite, za Novu TV iz Hrvatske, hoćete li dati ostavku?', upitala je premijera reporterka Danka Derifaj.

'Jel možete da me ostavite da radim', odgovorio joj je premijer Nikola Gruevski.

Djevojka s fotografije koja je poharala internet - 'To je bila moja poruka...'

No, iako hrabra reporterka nije dobila konkretan odgovor na svoje pitanje, nije bila ni svjesna što je učinila. Naime, njezin čin 'zaskakanja' premijera s pitanjem potpuno je oduševio prosvjednike koji su joj zbog toga čestitali po ulicama, a društvenim medijima pronijela se vijest o njezinom postupku.

'Nakon što smo postavili pitanje premijeru pokrenuta je lavina komentara o tome da se netko usudio pristupiti mu na taj način. Većina medija je pod kontrolom Vlade, a ostali nemaju mogućnost uopće postavljati takva pitanja', rekla nam je Danka. 'Domaćim novinarima je nemoguće obratiti se premijeru ukoliko on to ne dopusti. Tako da oni to ni ne rade. Samo pitaju hoće li premijer davati izjave i ako im iz njegovog ureda odgovore negativno, oni ni ne pokušavaju upitati ga dok prolazi pokraj njih', pojasnila je ova novinarka Nove TV.

'Ljudi nam čestitaju po ulicama. Drago im je da je netko uopće tako pristupio premijeru. Nakon tog pitanja pred mene su odmah stala petorica njegovih tjelohranitelja', opisala je Danka svoje iskustvo.

Dodala je i kako ljudima u Makedoniji puno znači bilo kakav angažman stranih medija. Oporba nema priliku izaći u javnost s podacima o premijeru jer je mediji blokiraju tako da javnost nema nikakvih informacija s druge strane.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook