Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porošenko ustvrdio

'Novi ruski konvoj je brutalno kršenje zakona'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko u petak je ustvrdio da je njegova zemlja suočena s mogućnošću porasta nasilja nakon što je iz Rusije u Ukrajinu prešao novi konvoj oklopnih vozila, javljaju agencije.

Glasnogovornik ukrajinskog Vijeća sigurnosti Andrij Lisenko rekao je da je na područje pod kontrolom proruskih separatista na istoku zemlje ušao konvoj s 32 tenka, 16 haubica i 30 kamiona s vojnicima i streljivom. Dodao je kako je u Ukrajinu iz Rusije prešla još jedna vojna kolona u kojoj je mobilna radarska postaja te obznanio da je u protekla 24 sata ubijeno pet, a ranjeno 16 vojnika.

Pročitajte i ovo Francuska šalje vojsku u Ukrajinu? 2000 vojnika Ruski obavještajci tvrde da Francuska šalje vojsku u Ukrajinu i upozoravaju: "Postat ćete legitimna meta za napad" Dmitrij Medvedev Bivši predsjednik Rusije Medvedev upozorio na slanje vojske u Ukrajinu: "Nadam se da arogantni Britanci shvaćaju da bi to bila objava rata''

Konvoj je "brutalno kršenje međunarodnog prava" zbog kojeg će se još otežati postizanje mirnog rješenja, rekao je Porošenko njemačkoj kancelarki Angeli Merkel u telefonskom razgovoru, kako je priopćeno iz njegovog ureda.

Kolona 32 tenka ušla iz Rusije u istočnu Ukrajinu

Rusija je ovog mjeseca u Ukrajinu već poslala dva konvoja pomoći koje nisu pregledali ukrajinski carinici, priopćio je OESS.

I iz sjedišta NATO-a u Bruxellesu objavljeno je da je primjeno povećanje broja ruskih vojnika i količine opreme duž granice s Ukrajinom.

"Svjesni smo izvješća o tome da ruski vojnici i tenkovi prelaze granicu s ukrajinom i proučavamo ih. Možemo potvrditi da je nedavno došlo do povećanja broja ruskih vojnika i količine opreme duž istočne granice Ukrajine", rekao je neimenovani časnik NATO-a.

"Potvrde li se prelasci u Ukrajinu, to će biti novi dokaz ruske agresije i izravne uključenosti u destabiliziranje Ukrajine", rekao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene