Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Što radi Vlada?

Pernar okupio novinare u Zambiji i optužio Hrvatsku za zataškavanje: "Svjedočio sam i tužiteljima dao važne informacije"

Aktualno Galerija Ivan Pernar u Zambiji - 2 Ivan Pernar u Zambiji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hrvati u Zambiji - 2 Hrvati u Zambiji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hrvati u Zambiji - 1 Hrvati u Zambiji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Hrvati u Zambiji - 3 Hrvati u Zambiji - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Pernar u Zambiji - 1 Galerija 1/5 >>
"Hrvatska vlast zataškava slučaj posvojitelja djece iz Konga, a smatram da su posvojitelji obični trgovci djecom s lošim namjerama." Tako je bivši saborski zastupnik Ivan Pernar usred Zambije javno optužio Hrvatsku i njezine državljane.

Što Pernar radi u Zambiji i kako mu je odgovorila Vlada, za Dnevnik Nove TV izvještava Ivana Pezo Moskaljov.

S ozbiljnim optužbama u glavnom gradu Zambije je i bivši saborski zastupnik Ivan Pernar. Službene potvrde nema, ali on tvrdi - razgovarao je ranije i s tužiteljima u Ndoli i ponudio im svoja saznanja o slučaju.

Pročitajte i ovo Slučaj Hrvata u Zambiji, ilustracija - 2 Šire se pogrešne informacije Agoniji uhićenih Hrvata ne nazire se kraj, stručnjak poručuje: ''Bilo bi dobro da se to što prije presiječe, možda odlaskom našeg ministra u Zambiju"

"Svjedočio sam i dao sam im važne informacije o slučaju", kazao je Pernar. "Shvatio sam da hrvatske vlasti pokušavaju zataškati ovaj slučaj i na svaki mogući način izvući optužene iz zatvora", nastavlja.

Pred nekoliko tamošnjih novinara Pernar je rekao da su dokumenti Hrvata za posvajanje krivotvoreni. Optužio je državu za zataškavanje, a posvojitelje za trgovinu djecom.

"Tužitelji u Ndoli rekli su mi da je odvjetnik koji im je dao te dokumente o posvajanju bio lažni odvjetnik također. Vlasti u Zambiji sumnjaju da su djeca prodana iz sirotišta", nastavlja svoje javljanje iz Zambije Pernar.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar slučaj uhićenih Hrvata Pernarova operacija Z: "Ne puštaju me u Zambiju i prijete mi deportacijom!" A onda je uslijedio obrat

Na Pernarove optužbe država šuti. U Ministarstvu vanjskih poslova na upit hoće li i što poduzeti te mogu li Pernarove tvrdnje naštetiti cijelom slučaju - nema odgovora. Iz Vlade kažu da čine sve kako bi zaštitili svoje državljane.

Istraga u Hrvatskoj još traje, a dosad o tome nisu ponudili više informacija. Je li moguće da nitko ništa ne zna?

Pročitajte i ovo Hrvati uhićeni u Zambiji Zamršeni slučaj posvojenja Preokret u Zambiji! Predstavnik policije ustvrdio: "Dokumenti iz Konga su lažni. Hrvatima ovo nije prvi put da su s djecom prešli granicu"

"Ne bih rekao da nitko ništa ne zna, ali dopustite da te četiri institucije, među kojima i ministarstva pravosuđa i unutarnjih poslova, do kraja skupe sva saznanja, pa će vam dati sud", odgovorio je 16. ožujka ravnatelj SOA-e Daniel Markić na pitanje Ivane Pezo Moskaljov. "Nadležne institucije postupaju i vjerujem da će napraviti sve što mogu."

Dok čekaju nastavak suđenja - Hrvati ne smiju napustiti Zambiju.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene