Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mir vama'

Papa Franjo uoči posjeta Sarajevu: Dolazim kao promicatelj mira i ljubavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo poručio je kako će njegov pohod Sarajevu najavljen za 6. lipnja pratiti poruke mira, dijaloga i ohrabrenja.

"Dolazim među vas uz Božju pomoć da vjernike katolike utvrdim u vjeri, da iskažem potporu ekumenskom i međureligijskom dijalogu te iznad svega da ohrabrim za miran suživot u vašoj zemlji", stoji u Papinoj poruci koja je objavljena u Sarajevu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Papa mi te volimo' VELIČANSTVEN DOČEK PAPE NA KOŠEVU Pogledajte kako je to izgledalo Slika nije dostupna Oduševio sve PAPA ZAOBIŠAO PROTOKOL - Zadržao se s djecom i rukovao se s osobljem zračne luke

Papa Franjo je pozvao sve da mu se pridruže u molitvi da njegovo predstojeće apostolsko putovanje u Bosnu i Hercegovinu donese plodove kojima se nada za kršćansku zajednicu ali i za cijelo društvo.

Papa Franjo uskoro u Sarajevu

Podsjećajući kako je "Mir vama" moto ovoga pohoda, papa Franjo je poručio kako je i uskrsli Krist tim rječima pozdravio svoje učenike u dvorani posljednje večere darujući svoj mir kako bi ga svi ljudi primili u svoje srce.

Predsjednica papi Franji darovala poseban poklon

"Sa svoje strane spreman sam doći među vas kao brat i glasnik mira kako bih svima izrazio - naglašavam svima - svoje poštovanje i svoje prijateljstvo. Želio bih svakoj osobi, svakoj obitelji, svakoj zajednici navijestiti Božje milosrđe, nježnost i ljubav", poručio je papa Franjo.

Katolicima u BiH uputio je ohrabrenje da budu uz svoje sugrađane kao svjedoci vjere i Božje ljubavi pridonoseći izgradnji društva koje kroči prema miru, suživotu i međusobnoj suradnji.

"Čeznući da vas susretnem zazivam na Sarajevo i na cijelu zemlju blagoslov Gospodina i majčinsku zaštitu Djevice Marije", poručio je Sveti Otac uz zahvalnost zbog skorog susreta sa Sarajevom i Bosnom i Hercegovinom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene