Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo poručio je kako će njegov pohod Sarajevu najavljen za 6. lipnja pratiti poruke mira, dijaloga i ohrabrenja.


"Dolazim među vas uz Božju pomoć da vjernike katolike utvrdim u vjeri, da iskažem potporu ekumenskom i međureligijskom dijalogu te iznad svega da ohrabrim za miran suživot u vašoj zemlji", stoji u Papinoj poruci koja je objavljena u Sarajevu.

Vezani članci Slika nije dostupna PAPA JE GLAVNA SVJETSKA VIJEST 'Iz Sarajeva se obratio cijelom svijetu' Slika nije dostupna SVE ZA PAPU Za Svetog Oca putovalo se satima

Papa Franjo je pozvao sve da mu se pridruže u molitvi da njegovo predstojeće apostolsko putovanje u Bosnu i Hercegovinu donese plodove kojima se nada za kršćansku zajednicu ali i za cijelo društvo.

Papa Franjo uskoro u Sarajevu

Podsjećajući kako je "Mir vama" moto ovoga pohoda, papa Franjo je poručio kako je i uskrsli Krist tim rječima pozdravio svoje učenike u dvorani posljednje večere darujući svoj mir kako bi ga svi ljudi primili u svoje srce.

Predsjednica papi Franji darovala poseban poklon

"Sa svoje strane spreman sam doći među vas kao brat i glasnik mira kako bih svima izrazio - naglašavam svima - svoje poštovanje i svoje prijateljstvo. Želio bih svakoj osobi, svakoj obitelji, svakoj zajednici navijestiti Božje milosrđe, nježnost i ljubav", poručio je papa Franjo.

Katolicima u BiH uputio je ohrabrenje da budu uz svoje sugrađane kao svjedoci vjere i Božje ljubavi pridonoseći izgradnji društva koje kroči prema miru, suživotu i međusobnoj suradnji.

"Čeznući da vas susretnem zazivam na Sarajevo i na cijelu zemlju blagoslov Gospodina i majčinsku zaštitu Djevice Marije", poručio je Sveti Otac uz zahvalnost zbog skorog susreta sa Sarajevom i Bosnom i Hercegovinom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook