Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otac stigao u Beograd

Matejev otac kroz suze: ''Našao sam se s društvom koje je bilo u ovom lokalu s Matejem"

Neutješni otac nestalog 28-godišnjeg Mateja Periša stigao je u Beograd kako bi se priključio potrazi za sinom. Priznaje da mu nada kopni jer je prošlo puno vremena od kad su se zadnji put čuli, a kaže i da nije primjetio ništa neobično u posljednjem razgovoru sa sinom.

Otac nestalog Mateja Periša je rekao da je njegov sin, diplomirani ekonomist i bivši vaterpolist i ranije slavio Novu godinu izvan Hrvatske i da je bio na dočeku u Pragu, Budimpešti, a sada prvi put u Beogradu.

Nenad Periš je u nedjelju otputovao u Beograd. U avion se ukrcao oko 15 sati, a nakon sletanja na aerodrom u Beogradu, dao je izjavu za Nova.rs.

"Nemam ništa novo, sada ću se vidjeti s ljudima, samo je bitno da ga nađemo. Znam da je policija podigla sve na noge da ga nađu, zahvalan sam srpskoj policiji na svemu što čini. Svima sam zahvalan što pomažu, nude pomoć. Istraga se provodi na način na koji mora", rekao je Nenad i dodao: "Moram zamoliti ljude da tko god ima bilo kakvu informaciju, samo neka javi. Makar i anonimno, svaka informacija nam je bitna. Hvala svima na podršci, zaista nemam riječi, zahvalan sam neizmjerno svim ljudima. Jedino je važno da pronađem svog sina", rekao je Nenad za Nova.rs.

Nešto kasnije je za srbijanske medije vidno uznemiren kazao: "Našao sam se s društvom koje je bilo u ovom lokalu s Matejem (klub Gotik, op.a.). Otići ću što prije do policije, ako ne danas, onda sutra ujutro. To je sve što mogu reći. Molim građane Srbije da jave sve što znaju, u ime svoje obitelji im svima zahvaljujem", prenosi Blic

"Apsolutno vjerujem policiji Srbije koja uistinu vrlo temeljito, profesionalno i stručno vodi potragu i za sve informacije što se događa ubuduće se treba obratiti njima jer ih samo policija može službeno pustiti van", izjavio je za Hinu Periš, koji je s predstavnicima Veleposlanstva Hrvatske i prijateljima svog sina u nedjelju popodne došao u klub "Gotik" gdje je u noći između 30. i 31. prosinca posljednji put viđen nejgov sin.

U stalnom je kontaktu s predstavnicima srbijanskog MUP-a i u ponedjeljak će se sastati s policijskim dužnosnicima koji vode potragu i od kojih očekuje "saznanja, detalje i putokaze na koje su upućeni u dosadašnjoj istrazi".

Na terenu je riječna policija koja pretražuje rijeku Savu. Kako neslužbeno doznaje Nova.rs, postoje snimke na kojima se vidi Matej, ali ne otkrivaju puno informacija. Splićanina su navodno snimile nadzorne kamere kako se kreće prema stepenicama, koje se spuštaju prema jednom splavu.

Prema neslužbenim informacijama Matej je otišao do rijeke da obavi nuždu jer je bio velik red za toalet.

Otac i Matej čuli su se 30. prosinca oko 17 sati i otac je kazao da nije primjetio ništa neobično tijekom razgovora. ''Da vam kažem iskreno, puno vremena je prošlo od kada smo se posljednji put čuli, nada mi kopni...'', rekao je Periš za Blic.rs.

''Samo da Mateja nađem, pa makar ga morao samo jednom poljubiti'', kazao je kroz plač otac nestalog mladića. Matej se danas trebao s prijateljima vratiti u Split.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZAHVALJUJU NA POMOĆI Policija pronašla dječaka koji je nestao u Međimurju

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nestao u četvrtak Pronađen 34-godišnji Anđelko, policija zahvaljuje na pomoći

Zahvalio je tisućama ljudi koji su mu ponudili pomoć. ''Jedan čovjek kojeg ne poznajem, se javio i ponudio mi ustupiti svoj stan na Zelenom vijencu'', kazao je zahvalni otac.

I dalje moli sve one koji imaju bilo kakve informacije da se jave policiji, makar anonimno. Matej je visok 188 centimetara, ima plave oči, ravan nos i jače je tjelesne građe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene