Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PONOS FLOTE

Rusko ministarstvo oglasilo se s novim informacijama o potonuloj krstarici Moskva, objavili i koliko je poginulih i nestalih

Ruska krstarica Moskva - 3
Ruska krstarica Moskva - 3 Foto: Afp
Ukrajinci su prošlog tjedna pogodili rusku krstaricu Moskva. Sada je rusko Ministarstvo obrane objavilo nove informacije vezane uz slučaj.

U noći 14. travnja Ministarstvo obrane izvijestilo je da je na krstarici Moskva izbio požar, zbog čega je streljivo eksplodiralo. Posada je potpuno evakuirana. Istodobno, glavno raketno naoružanje nije oštećeno, požar je lokaliziran, a brod je ostao plutati. Međutim, potonuo je dok su ga teglili u oluji do odredišne ​​luke.

Jedan pripadnik raketne krstarice Moskva poginuo je dok je pokušavao ugasiti požar, a nestalo je još 27 članova posade, priopćilo je rusko Ministarstvo obrane, piše RIA.

"Preostalih 396 članova posade evakuirano je s krstarice na brodove Crnomorske flote u tom području i prebačeno u Sevastopolj", navodi se u priopćenju.

Ministarstvo obrane pruža svu potrebnu potporu i pomoć obiteljima i prijateljima poginulih i nestalih, ističu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kremlj šuti Majke nestalih mornara s potopljene "Moskve" u očaju: "Ne mogu vam opisati koliko je to teško..."

Pročitajte i ovo Ruska krstarica Moskva - 5 AKCIJA UKRAJINACA VIDEO Moskva pogođena s tri projektila: Pojavile se prve fotografije uništenog ruskog broda?

Također, obavljeni su razgovori s članovima posade, tijekom kojih je velika većina posade željela nastaviti službu na brodovima Crnomorske flote. Oni koji odluče prijeći u druge posade, nastavit će služiti na brodovima drugih flota. Vojno osoblje na regrutaciji nakon isteka roka službe će biti prebačeno u pričuvni sastav.

Pročitajte i ovo Ruska krstarica Moskva - 1 potopljen nacionalni ponos Ukrajina se narugala Rusiji nakon potonuća moćne Moskve: "Dio vaše flote koji ostaje na površini..."

Krstarica Moskva vodeći je brod projekta 1164 Atlant. Izgrađen 1982. u tvornici nazvanoj po 61 komunista u Nikolajevu pod imenom "Slava". Nakon razgradnje protupodmorničke krstarice projekta 1123 "Moskva", naslijedio je svoje ime i postao vodeći brod Crnomorske flote.

Sve o ratu u Ukrajini pročitajte >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene