Angela Merkel odgovorila zašto nije viđena s maskom
Angela Merkel odgovorila zašto nije viđena s maskom Foto: Afp

Merkel se suočava s porastom popularnosti zbog načina kako upravlja koronakrizom u zemlji, s kojom se Njemačka mnogo bolje nosi nego li većina njenih europskih susjeda zahvaljujući raširenom testiranju, robusnom zdravstvenom sustavu i velikim paketima za potporu gospodarstvu.


Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je u ponedjeljak kako nije do sada viđena s maskom za lice, iako ju nosi prilikom kupovine namirnica, jer čuva u tajnosti ime trgovine u kojoj ih kupuje.

Vezani članci Vjerujete li još Nacionalnom stožeru? Nekad smo im pljeskali, a danas mi dođe da i ne operem ruke i da... Vjerujete li vi još Nacionalnom stožeru? Mađarski premijer Viktor Orban (Foto: AFP) Orban najavio pooštravanje mjera: "Više Balatona, manje Jadrana. Tada se epidemija može držati pod kontrolom"

Merkel se nasmijala kada ju je na konferenciji za medije zajedno s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom novinar upitao: "Primjetno je da vas nismo vidjeli s maskom na licu. Kako to?"

Merkel je odgovorila: "Ako poštujem pravila o distanci tada mi ne treba maska. No kada to ne mogu, kao što je slučaj prilikom odlaska u trgovinu, primjerice, onda očigledno nismo naletjeli jedno na drugo inače biste me vidjeli s maskom na licu".

"No, neću vam reći kako idem u kupovinu", nasmijala se kancelarka.