Zrakoplov koji je trebao poletjeti prema Londonu nije uspio otići iz zračne luke u Las Vegasu.


Zrakoplov British Airwaysa na putu za London sa 172 osobe zapalio se na pisti zračne luke u Las Vegasu, javlja Sky News. 

Vezani članci Zapalio se stan u Beogradu, djevojčica ostala zatočena na balkonu na 10. katu - 3 Izgubila bitku: Preminula 15-godišnja djevojčica spašena iz gorućeg stana u Beogradu Požari u Kaliforniji - 3 Munje izazvale stotine požara, vatrogasci na rubu snaga: Gori megapožar veličine 10 Manhattana

Boeing 777-200 pripremao se za polijetanje kada se lijevi motor zapalio, nakon čega se iznad zrakoplova pojavio oblak crnog dima. 159 putnika i 13 članova posade evakuirano je, a s požarom se borilo 50-ak vatrogasaca. 14 osoba završilo je u bolnici s lakšim ozljedama.

U snimci iz pilotske kabine objavljenoj na internetu i američkim tv postajama, čuje se pilota kako zove u pomoć: "SOS! SOS! Trebamo vatrogasce!" Pilot zrakoplova zaradio je pohvale zbog postupanja u ovoj situaciji. "Posada je prekinula polijetanje i iskrcala putnike na pistu putem tobogana za hitnu evakuaciju", rekao je glasnogovornik savezne agencije za zrakoplovstvo Ian Gregor.

IZBJEGNUTA KATASTROFA Iz zrakoplova snimila jureći NLO?

Glasnogovornica zračne luke izrazila je veliku zahvalnost službenicima koji su hitno intervenirali, kao i članovima posade.

Vatrogasci su do zrakoplova stigli dvije minute nakon dojave o požaru, a u unutar pet minuta svi koji su bili u zrakoplovu uspješno su pobjegli.

U tijeku je istraga kojom bi se trebalo utvrditi zašto se motor zapalio. (Hina/Ma.B.)

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook