Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon burnog dolaska u Rio de Janeiro, Papa Franjo odmara do navečer kada počinje Svjetski dan mladih, a očekuje se dolazak stotina tisuća mladih iz cijeloga svijeta.


Svetog Oca, kojemu je pohod Brazilu prvo putovanje u inozemstvo u njegovu pontifikatu, dočekalo je oduševljeno mnoštvo. No njegov dolazak u ponedjeljak navečer narušili su žestoki izgredi, potičući bojazan od novih sukoba nakon nedavnih prosvjeda protiv poskupljenja i korupcije koji su uzdrmali zemlju.

Vezani članci Bizarna nesreća Bizarna nesreća: Pokosio ju je automobil, a onda ju progutala i rupa Kim Jong-un Zbog koronavirusa Kim Jong-Un šalje pomoć gradu između dviju Koreja. Loše vijesti stižu iz Brazila, druge najpogođenije zemlje u svijetu

Danas na rasporedu nema nikakvih obaveza, stoga će Papa Franjo odmarati u prirodi koja okružuje rezidenciju Sumare na uzvisini ponad Rija. Glasnogovornik Svete Stolice, otac Federico Lombardi najavio je ipak mogućnost nekih Papinih susreta.

>>VIDEO Papu dočekale tisuće, pozdravljao ih je u otvorenom papamobilu

Tijekom večeri na misi koju će na Copacabani predvoditi nadbiskup Rio de Janeira, mons. Orani Joao Tempesta, službeno će početi Svjetski dan mladih za koji se Brazil priprema već tjednima. Na otvorenju se očekuje 1,5 milijuna mladih hodočasnika iz 170 zemalja svijeta. Papa neće biti na samom otvaranju.

Odmah po dolasku, papa Franjo, koji se zauzima za povratak misionarskoj Crkvi, pozvao je mlade da slijede Krista, na dočeku dobrodošlice u guvernerskoj palači, u nazočnosti predsjednice Dilme Rousseff.

>>Pronađena eksplozivna naprava u blizini brazilskoga svetišta uoči Papina posjeta

Za sigurnost Pape i mladih na Copacabani večeras je zaduženo oko 30.000 policajaca i vojnika. Uoči posjeta, Sveta Stolica je rekla da se ne boji za Papinu sigurnost budući da prosvjedi u Brazilu nisu upereni protiv njegove osobe i da su više od 60 posto stanovnika katolici.

Papa će u srijedu nastaviti svoj program posjetom marijanskom svetištu u Aparecidi, dvjestotinjak kilometara od Rija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook