Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEŠKI UVJETI

Drago, Igor i Zoran od jučer traže nestalog Splićanina Mateja na rijeci: "Sve radimo pješke, tražimo rukama, prebacujemo granje koje je nanijela voda..."

I dalje se ne zna što je s 27-godišnjim Splićaninom koji je nestao u Beogradu u novogodišnjoj noći. Mateja Periša traži policija, pretražuje se rijeka, a akcija se danas i dodatno intenzivirala. Pojavile su se i snimke Mateja s nadzornih kamera. Njegov otac prepoznao ga je na nekim snimcima.

Iz Beograda se javila reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac. Razgovarala je sa Dragom Kovačevićem, Igorom Jončićem i Zoranom Stojanovskim iz Mreže za opasnost Srbije, koji traže Mateja Periša.

"Nažalost, zasad nismo pronašli niti jedan trag. Potraga s naše strane je počela jučer oko 17 sati. Pretraživali smo isti ovaj potez od kluba gdje se to eventualno dogodilo, pa sve do ušća. Pretraživali smo po splavovima, objektima na vodi, uz obalu, dok je riječna policija čamcima obilazila objekte sa strane vode. Danas je opet isto područje - takva je priroda rijeke da nije sigurno gdje se može pojaviti tijelo pa smo ponovno pretražili to područje", objasnio je Kovačević.

Jončić je otkrio da im je ovo u godinu i pol već treća potraga. "Trudimo se, ali obzirom da je rijeka u pitanju - iz minute u minutu se mijenja stanje. Jako je nezgodno za pretragu, uvjeti su jako teški. U principu, nekada uspijemo, a nekada ne", objasnio je.

Ovaj lokalitet na kojem pretražuju je problematičan u dijelu gdje su objekti uz vodu. "Gdje bi nešto se moglo zadržati, da kažemo nizvodno od mjesta gdje se nešto dogodilo. Vodostaj je porastao u odnosu na sinoć, ali nije kakav zna biti u ovo doba godine", dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBJAVLJENE SNIMKE Otac Mateja Periša nakon objave snimki nadzornih kamera s ulica Beograda: "To je moj sin, moje nade su sve veće. Ali na snimci iz Save nije on"

Pročitajte i ovo Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša ''Dat ćemo sve od sebe'' Predsjednik Vučić oglasio se o nestalom Mateju: ''Policija ima skicu onog što se moglo dogoditi''

Dosad su uspjeli pretražiti oko 700, 800 metara od splava gdje su se nalazili, objasnio je Stojanovski. Radi se o desnoj obalnoj strani, s gradske strane. "Jučer je pretražena dvaput, a danas još jednom", naveo je.

"Sve radimo pješke, tražimo rukama, prebacujemo granje koja je nanijela voda. Nadam se da će ga netko naći negdje u kafiću", rekao je. Sve informacije iz ovog slučaja dobili su iz medija. Zasad se nisu uspjeli sastati s ocem i prijateljima. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene