Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezapamćene scene

VIDEO Morski lavovi izašli na plažu i napali gomilu kupača: Nastao opći metež

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nezapamćeni prizori mogli su se jučer vidjeti na jednoj kalifornijskog plaži na kojoj je, nakon što su neobične životinje izašle iz mora i počele naganjati kupače, nastao opći metež.

Na plaži La Jolla Cove, pored kalifornijskog grada San Diega, jučer je nastao nezabilježeni metež koji su izazvala dva morska lava koja su, izašavši na plažu, počela ganjati kupače.

Pročitajte i ovo Plaža Prijeti im zatvor Nova uhićenja na hrvatskim plažama: Dvojica stranaca snimala nagu djecu Uhićen pedofil u Crkvenici - 6 uhićen još jedan pedofil Kamere skrivaju u ručne satove, termos-boce, kemijske olovke i prijenosne hladnjake: Stručnjakinja savjetuje kako zaštititi djecu

Charlianne Yeyna, koja je sve to snimala, izjavila je za NBC San Diego da je do "napada" morskih lavova na kupače došlo nakon što im se jedna od kupačica približila te ih pokušala fotografirati izbliza. To je uzrujalo životinje, koje su nakon toga počele ganjati turiste.

"Nadam se da će ovaj video budućim posjetiteljima biti poučno iskustvo", rekla je te dodala da se nada kako će ovaj video podići svijest o tome koliko morski lavovi mogu biti opasni.

Pročitajte i ovo Golema psina u Walesu vrlo rijetka pojava VIDEO Golema morska psina viđena u plićaku kod plaže: "Bio je u vodi dubine do struka. Bilo je nevjerojatno"

Pročitajte i ovo Morski pas, ilustracija poznato turističko odredište Na ovome otoku morski psi najčešće napadaju: "U dva mjeseca jedan turist je ostao bez noge, a još dvojica su sažvakana na komade"

Videosnimka prikazuje dva plava morska lava kako tjeraju gomilu kupača s jedne strane plaže na drugu, nakon čega zarone u plićak i otplivaju prema pučini.


Morski lavovi nisu nikakva novost kad je riječ o Kalifornijskom zaljevu. Čak su i duž plaže postavljeni znakovi koji upozoravaju posjetitelje da tuljanima i morskim lavovima ostave prostora te da ih ne uznemiravaju.

Ove vrlo inteligentne životinje lako usvajaju različite vještine. Čak ih i američka mornarica upotrebljava u vojne svrhe. Od svih sisavaca, jedino njihovo mlijeko ne sadrži laktozu. Sposobni su roniti do dubine od 74 metra, a zabilježeno je da mogu držati dah i do 12 minuta. Plivanjem mogu doseći brzinu od oko 40 km/h.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene