Sve se čini moguće kad čujete da je jedan magarac narančasti McLaren zamijenio za veliku mrkvu pa ga dobro izgrizao prije nego se vlasnik vratio. Ipak, kada je u slučaju auto poput ovoga, ni magarcima se ne oprašta.


Možda zvuči kao dobra šala, ali vlasniku skupocjenog Meklarena nije bilo nimalo do šale nakon što je njegovu jurilicu izgrizao magarac. Na magarčevu žalost, kaznu za ovo 'nevino' djelo neće izbjeći.

Vezani članci Pronađeni Puki i Etna (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Pronađeni nestali Puki i Etna: "Cijelu noć smo bili u potrazi. Sad se osjećam fenomenalno, srce mi je kao kuća" Nestali magarac i kobila (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Nestali Puki i Etna, očajni vlasnici mole za pomoć: "Tri djevojčice su pretužne, čekaju ih ko ozebli sunce"

Cijela priča završila je na sudu, a deblji je kraj izvukao magarac, čiji će vlasnik biti olakšan za oko 6 tisuća eura.

Markus Zahn, vlasnik narančastog McLarena ostao je odlučan u svojoj tužbi – iako je riječ tek o magarcu, u pitanju je njegov limeni ljubimac.

"Bio je prekrasan dan. Išao sam do doktora. Na parkingu je bilo jedno slobodno mjesto. Krenuo sam u rikverc, a onda je magarac zagrizao," opisuje vlasnik taj kobni dan.

Iako su oštećenja jedva vidljiva, radi se o skupocjenom automobilu, vrijednom 300 tisuća eura, pa je i cijena popravka pozamašna. Gospodin Zahn potražuje 5.800 eura, uz kamate, što nije malo za jednog magarca. Srećom, i on ima svog vlasnika.

Šteta je navodno bila mnogo veća, ali je proizvođač automobila sam odlučio pokriti veći dio – 30 tisuća eura. Preostalih 6 tisuća osiguranje nije htjelo pokriti. Iz osiguranja tvrde da je vlasnik McLarena i sam kriv jer je odlučio parkirati na tom mjestu.

Sud nije imao problema s procesuiranjem ove tužbe. Prihvatili su tužbu u cijelosti, a nakon iznošenja dokaza bilo je lako utvditi da je riječ upravo o tom magarcu te da je vlasnik dužan pokriti štetu.

Koliko god neugodna i bizarna bila, ova priča ipak ima pozitivan epilog. Prvi susret vlasnika McLarena i magarca nije bio ugodan, ali je bio dovoljan za početak jednog novog prijateljstva.