Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Volim ga!'

Ljubav ne prestaje razvodom: Donirala jetru bivšem suprugu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da ljubav ne prestaje razvodom baš za svaki par, pokazao je primjer iz Kine. Jedna je žena donirala jetru svom bivšem suprugu kako bi mu spasila život.

Tian Xinbing i Su Dan razveli su se nakon deset godina braka jer se nisu mogli složiti oko načina na koji će voditi zajedničku firmu, a dva mjeseca nakon razvoda, Tianu je dijagnosticiran rak jetre, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Slika nije dostupna Fatalno putovanje Morski pas na smrt izgrizao muškarca na medenom mjesecu

S obzirom na dugačku listu oboljelih koji su čekali donora, Tian nije imao mnogo vremena. Njegova bivša supruga stoga je odlučila provjeriti može li mu biti presađena njezina jetra. Kada su testovi potvrdili da Tianu može biti odgovarajući donor Su nije dugo razmišljala o operaciji.

Ali, kako u Kini to nije dopušteno osim ako par nije u braku, Su je Tiana nagovorila da se ponovno vjenčaju. Unatoč tome, sastavljen je etički odbor koji je morao procijeniti donira li Su svoju jetru 'čistog srca'. Prvi su je puta odbili, ali ona je bolnici podnijela žalbu. Tek nakon drugog razmatranja etičkog odbora, zaključeno je da Su smije darivati jetru suprugu.

>> Donirala bubreg bivšoj svekrvi kako bi se iskupila što je ostavila njezinog sina

'Tijekom druge procjene, pitali smo je zašto je toliko uporna kada se radi o transplantaciji, a ona je dogovorila da se ne radi ni o čemu drugome nego ljubavi koju osjeća prema Tianu', rekao je Shi Bingyi, član bolničkog etičkog odbora te dodao da je ova operacija bila veliki rizik za nju i njezino zdravlje.

'Želim živjeti normalno i želim da Tian ima zdrav život zauvijek', rekla je Su kad su je novinari upitali kakvi su joj sada planovi. Tianovo tijelo prihvatilo je jednu trećinu Suine jetre nakon desetosatne operacije i oboje se uspješno oporavljaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene