Ana Trujillo tvrdi da se branila, dok tužitelji tvrde da je u noći ubojstva bila izvan kontrole. Sjela je na dečka kako se ne bi mogao dignuti s poda i udarila ga 25 puta.


Ana Trujillo u utorak je osuđena za ubojstvo svog dečka kojeg je na smrt izbola štiklom, udarajući ga barem 25 puta u lice. Prijeti joj doživotni zatvor, javlja AP.

Svog partnera, 59-godišnjeg Alfa Stefana Anderssona, petom visokom 12 centimetara ubila je tijekom svađe u lipnju. Njezin odvjetnik tijekom suđenja je tvrdio da se branila od napada, dok su tužitelji poručivali kako je u noći ubojstva bila izvan kontrole.

Gotovo 25 godina proveo nevin u zatvoru!

Taksist koji je par prije ubojstva vozio doma rekao je da je bila ljuta i derala se na partnera. Tužitelji tvrde da se svađa nastavila kada su ušli u kuću, a tijekom sukoba Andersson je ozlijeđen i pao je na leđa. Trujillo je sjela na njega kako ne bi ustao i više puta ga u lice i glavu udarila svojom cipelom.

Na sudu je istaknuta i da Trujillo nije zadobila nikakve ozljede. Njezini odvjetnici nisu se složili s ovom tvrdnjom.

Ispovijest cure ubijenog milijunaša: 'Skrila sam se u auto, a onda...'

Na suđenju je prikazan i video zapis policijskog ispitivanja, tijekom kojeg je Ana rekla da je Andersson postao bijesan misleći da će ga ona ostaviti. Napao ju je, a ona je, rekla je, iskoristila jedino oružje koje je imala na raspolaganju - svoju cipelu.

Istražiteljima je rekla da ga je udarila nekoliko puta i da nije shvatila da ga je ozlijedila dok nije vidjela krv na podu.

Tijekom suđenja kao dokaz je pokazano oružje, odnosno cipela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook