Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Južnokorejski predsjednik Moon Jae In rekao je u četvrtak da je američki predsjednik Donald Trump obećao zatražiti odobrenje Seula prije bilo kakve akcije protiv Sjeverne Koreje koja ima atomsko oružje.


Trumpova nedavna agresivna izjava o korištenju vojnih mogućnosti istaknula je njegovu riješenost da se suprotstavi prijetnji sjevernokorejskog atomskog oružja i programa projektila.

Vezani članci Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP) Južnokorejski predsjednik: Sjeverna Koreja ostaje otvorena za dijalog s SAD-om Donald Trump, predsjednik SAD-a Donald Trump o ubojstvu Sulejmanija: "Uhvatili smo totalno čudovište. Htjeli su raznijeti našu ambasadu"

Ipak, ne izgleda da je iznesena s namjerom poduzimanja vojne akcije, rekao je južnokorejski predsjednik Moon Jae In na konferenciji za novinare kojom je obilježio prvih 100 dana na dužnosti.

On je rekao kako će Sjeverna Koreja "prijeći crvenu crtu" ako stavi atomsku bojnu glavu na interkontinentalni balistički projektil.

"Smatrat ću da Sjeverna Koreja prelazi crvenu crtu ako ponovo ispali interkontinentalni balistički projektil i stavi na vrh projektila atomsku bojnu glavu", rekao je Moon.

Moon je pozvao Sjevernu Koreju da da ne provocira dalje rekavši kako će se, ako ustraje u svojem razvijanju nuklearnog oružja, suočiti s još oštrijim sankcijama koje ta siromašna zemlja neće biti u stanju podnijeti. (Hina)