Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos s Brexitom se nastavlja

Johnson u parlamentu prijeti općim izborima, oporba je bijesna: "To je djetinjasta ucjena"

Boris Johnson (Foto: AFP)
Boris Johnson (Foto: AFP) Foto: Afp
Britanski premijer Boris Johnson zaprijetio je danas raspisivanjem općih izbora ako zastupnici odustanu od planiranog rasporeda rasprave kojom se treba izglasati Zakon o Brexitu kao i ostali zakoni potrebni za provedbu Brexita, a EU odobri novo produženje za Brexit sve do 31. siječnja.

"Ako parlament provede svoj plan i sve prolongira, zakon će se morati povući i uslijedit će opći izbori. Neću dopustiti da se ovo razvlači još mjesecima", kazao je Johsnon.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon trijumfa Torijevaca Ivana Petrović iz Londona: "Johnsonova senzacija bi se tako vrlo lako mogla pretvoriti i u Pirovu pobjedu" Slika nije dostupna potvrdili rezultat referenduma Analitičar o trijumfu konzervativaca Borisa Johnsona: "Ovo je konačna pobjeda ideje Brexita"

Oporba je prijetnju premijera Johnsona nazvala "djetinjastom ucjenom". 

Johsnon želi da njegov sporazum prođe prije 31. listopada kad je predviđen rok za Brexit, a bilo kakvo odgađanje u parlamentu, sada bi, kaže britanski premijer, moglo rezultirati općim izborima.

Dio zastupnika nezadovoljan je što je zakon za provođenje sporazuma o razdruživanju s Europskom unijom od 110 stranica objavljen tek sinoć. Johnsonu je prihvaćanje tog zakona ključan korak kako bi mogao ponovno tražiti podršku za svoj izmjenjeni sporazum o Brexitu.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene