Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bolnički službenik Ashraf al-Kidra rekao je da je bolnicu u gradu Deir el-Bala pogodilo 12 granata. Od 60 ranjenih polovica je bolničko osoblje.


Izraelski tenkovi navodno su granatirali bolnicu u središnjem pojasu Gaze,  tvrde zdravstveni dužnosnici. Poginulo je najmanje četvero ljudi, a ranjeno ih je 60, od čega je polovica bolničko osoblje, piše Independent.

Vezani članci Boris Johnson Boris Johnson izašao iz bolnice: "Ne mogu dovoljno zahvaliti zdravstvenom osoblju. Dugujem im život", Bolnica u Zadru Pao s bolničke zgrade u Zadru i ozlijedio se: Bolovao je od koronavirusa?

Izraelska vojska izvijestila je da pregledava izvješća. Bolnički službenik Ashraf al-Kidra rekao je da je bolnicu u gradu Deir el-Bala pogodilo 12 granata. Stadale su upravna zgrada, jedinica intenzivne njege i odjel kirurgije.

Najkrvaviji dan sukoba: Sedmero djece poginulo jutros u napadu na Gazu

Ranjenici su prebačeni na odjel hitne službe. Liječnik u bolnici, Fayez Zidane, rekao je da su granate pogodile treći i četvrti kat kao i recepciju.

Podsjetimo, u zračnom napadu u ponedjeljak ujutro ubijeno je najmanje devet Palestinaca, od kojih je sedmero djece. Nedjelja je bila najkrvaviji dan od početka sukoba 8. srpnja. Život je izgubilo biše od 500 Palestinaca, te 18 izraelskih vojnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook