Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prijetnja europi

Islamska država poziva borce da iskoriste rat u Ukrajini za nove napade: "Dok ne izgore križari i raspadnu se njihovi teritoriji"

Borci ISIL-a
Borci ISIL-a Foto: DNEVNIK.hr
Teroristička skupina Islamska država pozvala je svoje borce na osvetu za ubojstvo svojih čelnika te da iskoriste rusku invaziju na Ukrajinu za napad na Europu.

Novi glasnogovornik terorista Abu Omar al-Muhadžir je u audio poruci na mreži Telegram kasno u nedjelju pozvao na osvetu za smrt Abu Ibrahima al-Hašimija al-Kurajšija i Šeika al-Muhadžira Abu Hamze al-Kurašjija.

Muhadžir je pozvao džihadiste da ponovno pokrenu napade na Europu u vrijeme ruske invazije, izrazivši nadu da taj sukob neće stati dok ne "izgore križari i raspadnu se njihovi teritoriji".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BRUXELLES MORA PROMIJENITI RETORIKU Dmitrij Medvedev zaprijetio Europi: "Inače će na ulicama europskih gradova smrdjeti goruće gume"

"Svim lavovima kalifata i borcima Islamske države svugdje... Ako napadate, napadnite snažno da izazovete bol i terorizirate", rekao je glasnogovornik.

Islamska država je u ožujku potvrdila smrt svog bivšeg vođe al-Kurajšija i imenovala novog vođu, Abua al-Hassana al-Hašimija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''NEMA ODUSTAJANJA'' Vučić napao Ukrajinu: ''Oni i još jedna zemlja EU-a šire lažne dojave o bombama u srpskim avionima''

Abu Ibrahim al-Kurajši je poginuo početkom veljače u američkoj akciji na sjeverozapadu Sirije. On je postao vođe Islamske države nakon smrti Abu Bakra al-Bagdadija, dugogodišnjeg čelnika, u listopadu 2019. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene