Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijete

Iran tvrdi da može napasti SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran ima potencijala za napad na američke vojne ciljeve u svijetu ako ga napadnu Sjedinjene Države, prenijela je u srijedu ruska agencija Interfax riječi iranskog veleposlanika u Rusiji.

SAD je nametnuo sankcije Iranu usmjerene na iransku središnju banku a američke banke dobile su ovlasti za zamrzavanje iranske imovine kako bi se prisililo vladu u Teheranu da odustane od razvoja nuklearnog programa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tenzije u porastu Iran zaprijetio: ''Nećemo oklijevati s odgovorom'' Ilustracija Raste zabrinutost "To je kotao koji svakog trenutka može eksplodirati": Zlokobna upozorenja dužnosnika EU-a

>> Loše vodio državu? Ahmadinedžad pozvan na saslušanje

Iranski veleposlanik Sejed Mahmud Reza Sajadi kazao je na konferenciji za novinare u srijedu da će SAD pogriješiti ukoliko napadne Iran. Washington nije objavio takve planove. Američki predsjednik Barack Obama u nedjelju je u interviewu za NBC kazao kako vjeruje da je SAD izvan dosega iranskog oružja kao i da je Amerika usmjerena na diplomatske napore u rješavanju spora oko razvoja iranskog nuklearnog programa.

'Amerikanci vrlo dobro znaju kakav je Iran i koji su naši potencijali', kazao je Sajadi. 'Iran je u dobroj poziciji da uzvrati napadima na Ameriku širom svijeta u znak odmazde... Napad na Iran bio bi za njih samoubojstvo', poručio je iranski veleposlanik. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene