Donald Trump
Donald Trump Foto: Afp

Iran je izdao nalog za uhićenje Donalda Trumpa zbog ubojstva generala Kasema Sulejmanija, pišu svjetski mediji.


Iranski tužitelj rekao je da je zemlja izdala nalog za uhićenje Donalda Trumpa zbog njegove uloge u atentatu na vodećeg vojnog zapovjednika u siječnju ove godine, piše The Independent.

Vezani članci Donald Trump Jr. i Kimberly Guilfoyle - 6 Cura Trumpovog sina zaražena koronavirusom, američki predsjednik na oprezu nakon ove vijesti i rekorda oboljelih Koronavirus, bolnica Broj slučajeva koronavirusa oborio rekord: SAD ima više od 55.000 novooboljelih u jednom danu

Teheranski tužitelj Ali Alghasimehr rekao je da je nalogom obuhvaćeno još 35 osoba koje sumnjiče da su odgovorni za napad dronovima u kojemu je Sulejmani poginuo. 

"36 ljudi koji su sudjelovali u atentatu su identificirani. Među njima su politički i vojni dužnosnici SAD-a i drugih vlada", rekao je Ali Alghasimehr i dodao da za njih od Interpola traži izdavanje tzv. crvene uzbune.

Generala Kasema Sulejmanija, zapovjednika elitnih snaga u sklopu Iranske revolucionarne garde, ubile su početkom siječnja američke snage u Iraku. To je dovelo do eskalacije napetosti između dviju država.

Sulejmanija, koji je bio odlikovani veteran osmogodišnjeg rata s Irakom, mnogi Iranci smatraju nacionalnim junakom. Na njegovu ispraćaju bili su milijuni ljudi.