Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

OD IDUĆE GODINE

Hrvatska ispunjava sve potrebne uvjete za uvođenje eura: Predsjednik Euroskupine čestitao hrvatskoj Vladi

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Euroskupina je u četvrtak podržala preporuku država članica europodručja, a ministri su se složili s pozitivnom ocjenom Europske komisije i Europske središnje banke o ispunjavanju kriterija konvergencije.

Preporukom je predloženo da se euro u Hrvatskoj uvede 1. siječnja 2022. godine, što predstavlja prvi korak u procesu usvajanja zakonskih akata koji će omogućiti Hrvatskoj da postane članica eurozone, kao i da od iduće godine ima koristi od korištenja zajedničke valute.

Pročitajte i ovo Ministar Zdravko Marić DALJNJI SET MJERA Marić o mogućoj nestašici goriva: "Sve je na stolu"

Pročitajte i ovo Ilustracija od iduće godine ANKETA ''Mirovina 200 eura... Ma, šta mogu s tim napraviti?'': Pitali smo građane što misle o uvođenju nove valute

"S velikim zadovoljstvom mogu objaviti da se Euroskupina danas složila da Hrvatska ispunjava sve potrebne uvjete za uvođenje eura. Ovo je ključni korak na putu Hrvatske da postane 20. članica našeg europodručja i snažan signal za europske integracije. Želim odati priznanje hrvatskoj Vladi za njezinu predanost i naporan rad na postizanju ovog rezultata tijekom proteklih nekoliko godina, u posebno izazovnim okolnostima", poručio je Paschal Donohoe, predsjednik Euroskupine, donosi N1.

 

 

U petak se održava sastanak Vijeća Ecofin, koje bi trebalo usvojiti tu preporuku.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene