Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ipak sretan kraj

Nestvarna transplantacija srca: Helikopter se srušio na krov bolnice, doktoru srce ispalo na pod...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Helikopter koji je prevozio srce iz San Diega u bolnicu u Los Angelesu srušio se na krov bolnice. Pilot i dvoje putnika preživjeli su, no drama se nastavila i izvan helikoptera kada je doktoru srce ispalo na pod. Ipak, srce je spašeno, a operacija uspješno dovršena.

Helikopter koji je dostavljao srce za transplantaciju u bolnicu na istoku Los Angelesa srušio se na krov bolnice, a zatim je, nakon što je spašeno iz ostataka helikoptera, doktoru ispalo na pod prije nego što je uspješno presađeno pacijentu, prenosi Daily mail.

Pročitajte i ovo Joško Markić Privedena jedna osoba Liječnik o stanju jednogodišnje djevojčice s opeklinama: ''Na respiratoru je, cilj je da ne trpi bolove'' Pad helikoptera u Norveškoj Tragedija u Norveškoj Tijekom misije potrage i spašavanja srušio se helikopter: Jedna osoba poginula, petero ozlijeđeno

Nasreću, troje ljudi koji su se nalazili u helikopteru preživjeli su, pilot s lakšim ozljedama, a ostalih dvoje bez posljedica usprkos užasnom sudaru. U dramatičnom videu koji je snimio građanin vidi se kako se medicinski avion nekontrolirano vrti trenutak prije nego što je trebao sletjeti na krov.

 

 

Helikopter se spustio na helidrom i prevrnuo se na stranu prije nego što se zaustavio na rubu krova. Bolnica je potvrdila da nitko od osoblja koje je dočekivalo srce nije ozlijeđen iako su se svi razbježali pred krhotinama helikoptera i raspadnutim, frcajućim komadima propelera.

Vatrogasci su nakon slijetanja ubrzano radili na spašavanju srca te su teškom opremom, takozvanim raljama života, pokušavali prerezati metal i izvaditi srce. Uspjeli su predati srce medicinskom djelatniku koji se brzo požurio s njime u bolnicu.

No u brzini se spotaknuo te mu je srce ispalo na pod. Srećom, nije bilo štete za organ te je kasnije uspješno presađen.

Liječnici i ravnatelj sretni su što nema oštećenja na bolnici. Helikopter je stabilan iako se nalazi prevrnut na bok na rubu krova, a s obzirom na to da nema ni značajnog curenja goriva, očekuje se kako će se ubrzo ukloniti, prenosi Daily mail.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene