Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Bill Clinton:

'Svijet bez AIDS-a je na vidiku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki predsjednik Bill Clinton rekao je u srijedu sudionicima konferencije o AIDS-u u Melbourneu da je kraj te teške bolesti na vidiku.

'Svijet bez AIDS-a, na čemu ste mnogi od vas radili, na vidiku je', rekao je bivši američki predsjednik Bill Clinton.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OPAKA BOLEST Svjetski dan AIDS-a: U Hrvatskoj dosad odnio 262 života, a u ovoj populaciji raste broj zaraženih Aplikacija Spolno zdravlje (Foto: PR) "Nauči, primjeni, podijeli" Svjetski dan AIDS-a: Mobilna aplikacija za spolno zdravlje

Sredstva potrebna za liječenje AIDS-a i zaustavljanje širenja bolesti su dostupna, dodao je i istaknuo: 'Ovdje smo jer znamo koliko je još dalek put'.

U malezijskom zrakoplovu poginuo Joep Lange, vodeći stručnjak za AIDS

Govoreći o radu svoje zaklade za suzbijanje AIDS-a u brojnim afričkim zemljama, Clinton je pohvalio Ruandu za 'golemi napredak' ostvaren kroz program edukacije zdravstvenog osoblja uz pomoć međunarodnih partnera.

Svake se godine virusom HIV-a zarazi dva milijuna ljudi, a milijuni nemaju pristup liječenju, upozorio je bivši američki predsjednik.

Znanstvenici otkrili kako HIV izaziva AIDS

Cilj UN-a je do 2030. iskorjeniti AIDS, što uključuje plan da do 2020. svi zaraženi budu dijagnosticirani i uključeni u liječenje. Oko 35 milijuna ljudi zaraženo je HIV-om ili oboljelo od AIDS-a, a procjenjuje se da 19 milijuna ne zna da je zaraženo.

Clinton je odao počast šestorici stručnjaka koji su poginuli u malezijskom zrakoplovu nad Ukrajinom na letu za Melbourne.

Petodnevna konferencija AIDS 2014. počela je u nedjelju uz sudjelovanje 14.000 stručnjaka, aktivista i političara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene