Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O PUTINOVIM PRIJETNJAMA

Glavni savjetnik Zelenskog ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: "Sve te inicijative i takozvani referendumi su propagandna predstava"

Mihajlo Podoljak, glavni savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, ekskluzivno je za Dnevnik Nove TV govorio o ruskim prijetnjama.

Reporterka Pavlina Vasylenko razgovarala je s Mihajlom Podoljakom, glavnim savjetnikom ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

"Ako ne oslobodimo naš teritorij do međunarodno priznatih granica iz 1991., onda će rat i dalje trajati i Rusija će postupno zauzimati Ukrajinu dio po dio i rat će biti beskrajan. Svi to razumijemo. I bilo kakve izjave gospodina Putina, uopće nas ne dotiču. Postoje razrade Glavnog stožera koje je odobrio vrhovni zapovjednik, a mi smo na putu da deblokiramo naša područja. Harkiv je već deblokiran. Napredujemo u Luhanskoj oblasti, napredujemo u Doneckoj oblasti, a definitivno napredujemo i u Hersonskoj oblasti", poručio je Podoljak.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Rusiji IZ MINUTE U MINUTU Kaos u Rusiji: U nizu gradova uhićeno više od tisuću prosvjednika na skupovima protiv mobilizacije

Pročitajte i ovo Vjekoslav Prebeg - 1 Poznat posrednik Rusija oslobodila 10 ratnih zarobljenika: Iz MVEP-a potvrdili da je među njima i Hrvat Vjekoslav Prebeg

"Naravno, sve te inicijative i takozvani referendumi su propagandna predstava. Jasno je da je to pravno nemoguće učiniti na teritoriju koji je okupiran, gdje je stacionirana vojska i gdje se vode teške borbe. To je besmislica, ali opet je tu propagandni element i opet izjave o djelomičnoj mobilizaciji - sve je to namijenjeno za domaće tržište, za unutarnje političko tržište Ruske Federacije", zaključio je savjetnik Zelenskog za Dnevnik Nove TV. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene