Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROBLEMI NA BALTIKU

Zaprijetili nuklearnim oružjem: Rusi reagirali na najavu Finske i Švedske da će se pridružiti NATO-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusiji se ne sviđa ideja Finske i Švedske da se pridruže NATO-u. Iz Rusije im je stiglo upozorenje.

Jedan od najbližih saveznika ruskog predsjednika Vladimira Putina upozorio je u četvrtak NATO da će Rusija morati pojačati svoju obranu u regiji ako se Švedska i Finska pridruže vojnom savezu predvođenom SAD-om, uključujući i postavljanje nuklearnog oružja.

Finska, koja s Rusijom dijeli granicu od 1300 kilometara, i Švedska razmišljaju hoće li se pridružiti NATO savezu ili ne. Finska će odluku donijeti u sljedećih nekoliko tjedana, rekla je u srijedu premijerka Sanna Marin, piše Reuters.

Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti, rekao je da bi, u slučaju da Švedska i Finska uđu u NATO, Rusija morala ojačati svoje kopnene, pomorske i zračne snage u Baltičkom moru kako bi obnovila vojnu ravnotežu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 50. DAN RATA Uskoro susret Putina i Zelenskog? Kremlj postavio uvjete: "Predsjednik nikada nije odbio takav sastanak". Ukrajinci granatirali stambene zgrade u Rusiji, ima žrtava

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREKINUO ŠUTNJU Austrijski kancelar iznio detalje sastanka s Putinom: Komentirali daljnju opskrbu plinom

Medvedev je također eksplicitno istaknuo nuklearnu prijetnju rekavši da više ne može biti govora o Baltiku "bez nuklearne energije".

"Ne može se više govoriti o bilo kakvom statusu bez nuklearne energije za Baltik - ravnoteža se mora uspostaviti", rekao je Medvedev, koji je bio predsjednik od 2008. do 2012. godine.

"Do danas Rusija nije poduzela takve mjere i neće to učiniti", dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene