Bjeloruski poljoprivrednik u prijevoznom je sredstvu kombinirao automobil i konja. Kočija, koja je zapravo stari automobil, omogućava mu čuvanje stoke u hladnim i mračnim uvjetima.

Galerija


Oči vas ne varaju - dobro vidite. Automobil koji je pretvoren u kočiju stvarno postoji i vuče ga konj. Usred jednog polja u Bjelorusiji, dvjesto kilometra udaljenog od glavnog grada Minska, 33-godišnji farmer kojem inovativne ideje nisu strane napravio je taj neobičan izum. Prednosti ovakve kočije za njega su brojne.

Vezani članci Stepan Latipov prevezen u bolnicu - 1 Uznemirujuće snimke sa suđenja u Bjelorusiji: Aktivist se ubo u vrat Auto naletio na pješaka (Ilustracija: Guliver/Thinkstock) U prometnoj nesreći kraj Trogira oboren pješak: Jedna osoba završila u bolnici

"Puno je bolje od sjedenja u otvorenoj kočiji, a i vidljivost je vrlo dobra, vidim s obje strane. Primjerice, mogu vidjeti da su tamo krave s one strane", objašnjava Aleksey Usikov.

Prije nekoliko godina od susjeda je kupio auto, a zatim ga je prepolovio. Stražnja polovica automobila privezana je za konja pomoću uzda. Kaže da auto ne treba popravljati često te da je najvažnija stvar osigurati kotače podmazanima. I to je sve. Njegova ljubimica bez koje ništa od ovoga ne bi bilo moguće zove se Zorka, i uz njega je već gotovo dva desetljeća.

"Kupio sam je dok je bila ždrijebe, imala je šest mjeseci baš kao njezina beba sada. Kupio sam je u Oršanskom okrugu. Bila je beba. Sada ima 17 godina. Prvi put sam je vidio kada je bila jako mala, odgojio sam je", rekao nam je Aleksey.

U kočiji se vozi tijekom cijele godine. Ima prednja svjetla, kao i trubu. Tu su i brisači, kojima upravlja ručno. Na pozornost koju je dobio zbog ove neobične kočije već se, kaže, naviknuo.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr