Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Svijet je izgubio strpljenje"

Trump Sjevernoj Koreji obećao "vatru i bijes" ako nastavi prijetiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump poručio je u utorak Sjevernoj Koreji da će biti dočekana "vatrom i bijesom kakve svijet nije vidio" ako nastavi prijetiti Sjedinjeneim Državama.

"Sjevernoj Koreji bilo bi bolje da više ne prijeti Sjedinjenim Državama", poručio je Američki predsjednik Donald Trump s odmora u Bedminsteru.

Pročitajte i ovo Pogled na Zemlju s Mjeseca moćno ubojito sredstvo Rat se seli u svemir? Evo što najveće vojne sile kažu o donedavno nezamislivom načinu ratovanja Kim Jong Un - 2 Pripremaju brze udare Zastrašujuća prijetnja: "Nećemo oklijevati s nuklearnim napadom..."

"Zadesit će ih vatra i bijes", dodao je i obećao "veliku reakciju koju do sada svijet nije vidio".

Njegova je izjava uslijedila nakon što je Washington Post objavio tajne zaključke stručnjaka američke obavještajne službe da je Sjeverna Koreja je uspjela dovoljno smanjiti nuklearnu bojevu glavu da ju smjesti u jednu od svojih međukontinentalnih raketa.

To bi moglo predstavljati bitno napredovanje Sjeverne Koreje koja bi tako mogla postati potpuna nuklearna sila, ocijenio je list koji je upoznat s tajnim izvješćem koje je prošlog mjeseca završila američka vojna obavještajna agencija DIA.

Režim Pjongjanga ustvrdio je u ponedjeljak da ih postrožene sankcije Ujedinjenih naroda neće spriječiti u razvoju njihova nuklearnog arsenala i zaprijetio je Sjedinjenim Državama da će skupo platiti svoje zločine,

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda odredilo je Sjevernoj Koreji sankcije koje bi ju mogle stajati milijardu dolara godišnjih prihoda i ograničiti ključne gospodarske razmjene s Kinom, glavnom saveznicom i gospodarskim partnerom.

Američki državni tajnik Rex Tillerson isključio je mogućnost skorog dijaloga sa Sjevernom Korejom i ocijenio da će joj nove sankcije pokazati da je svijet izgubio strpljenje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene