Reince Priebus i Steve Bannon (Foto: AFP)
Reince Priebus i Steve Bannon (Foto: AFP)

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump imenovao je prve suradnike za svoj mandat u Bijeloj kući.


Donald Trump odlučio je da će Reince Priebus (44) biti predstojnik njegova ureda, a Steve Bannon (62) glavni strateg i savjetnik.

Priebus je predsjednik Republikanskog nacionalnog odbora i bio je glavna veza između Trumpa i establišmenta republikanaca tijekom borbe za predsjedničku kandidaturu. Bannon je bio šef ultrakonzervativnog portala Breitbart News prije nego je postao glavni voditelj Trumpove kampanje.

"Oduševljen sam što će moj vrlo uspješni tim nastaviti zajedno sa mnom voditi našu zemlju. Steve i Reince su visoko kvalificirani vođe koji su dobro zajedno radili u kampanji i doveli nas do povijesne pobjede. Sada ću ih imati obojicu u Bijeloj kući dok radimo da Ameriku ponovno učinimo velikom", navodi se u priopćenju iz Trumpovog tabora.

Donald Trump formalno preuzima predsjednički mandat 20. siječnja od sadašnjeg predsjednika Baracka Obame. Trump je najavio da ne želi primati predsjedničku plaću već će raditi kao volonter, a i dalje ne odustaje od deportacija pa je kazao da će mu jedan od prvih poteza biti "izbacivanje" tri milijuna imigranata s kriminalnim dosjeom, piše BBC.