Američki predsjednik Donald Trump i južnokorejski predsjednik Moon Jae In (Foto: AFP)
Američki predsjednik Donald Trump i južnokorejski predsjednik Moon Jae In (Foto: AFP)

Sjedinjene Države i Južna Koreja dogovorile su se u nedjelju da će pojačati pritisak na Sjevernu Koreju, nakon zadnjega pokusa s projektilom.


Američki predsjednik Donald Trump i južnokorejski predsjednik Moon Jae In dogovorili su se o "praktičnijem pritisku na Sjevernu Koreju", navodi se u izjavi iz Seula.

Vezani članci Kim Jong Un (Foto:AFP) "Dragi vođa" dodijelio si novu titulu, susjedi neće biti sretni Kim Jong Un (Foto:AFP) Velik skok unazad: Sjeverna Koreja napušta ključni proces zbližavanja dviju zemalja

"Pjongjang će samo postati još izoliraniji i suočit će se s dodatnim gospodarskim pritiskom ako nastavi s provokacijama i konačno kroči na put sloma", stoji u izjavi iz Moonova ureda.

Sjeverna Koreja ispalila je u petak još jedan projektil koji je preletio preko sjevernog dijela Japana te pao u Tihi ocean što je izazvalo osude zemalja u regiji i potaknulo održavanje nove izvanredne sjednice Vijeća sigurnosti UN-a.

Projektil je letio oko 3700 kilometara dosegavši maksimalnu putanju od 770 kilometara, prema južnokorejskim izvorima.

Vijeće sigurnosti nametnulo je nove sankcije Sjevernoj Koreji zbog nuklearnog i balističkog programa u ponedjeljak, nakon sankcija prije pet tjedana za koje će očekuje da će ta zemlja izgubiti oko milijardu dolara od 3 milijarde godišnjih prihoda od izvoza. (Hina)