Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u kako odcjepljenje tog entiteta od Bosne i Hercegovine 'sada nije na dnevnom redu', no najavio je da bi se, 'ako se nastave pokušaji da se RS izgura iz BiH', i o tome mogao organizirati referendum.


Na sjednici Narodne skupštine, koja u Banjoj Luci raspravlja o prijedlogu novog zakona o referendumu, Dodik je rekao zastupnicima da je riječ o dokumentu kojim se želi praktično osigurati pravo građana na očitovanje o važnim pitanjima te da će, prihvati li se zakon, prvo takvo očitovanje biti o odlukama koje donosi visoki predstavnik u BiH.

'Nije točno da je ovo put ka secesiji. To nije na dnevnom redu ove vlade', rekao je Dodik, dodajući kako nije isključeno da se 'jednog dana' građani očituju i o tome. 'Ako se nastavi s pokušajima da se RS istjera iz BiH stalnim omalovažavanjem, nećemo oklijevati da i o tome organiziramo referendum', rekao je Dodik, objašnjavajući kako misli na 'stalne napade na RS iz Sarajeva'.

Vezani članci Slika nije dostupna Inzko: Dodik otvoreno krši Daytonski sporazum! Slika nije dostupna Milorad Dodik: Nevine žrtve zaslužuju ispriku

Također je rekao da je sada najvažnije onemogućiti visokog predstavnika Valentina Inzka da nameće zakone, pri čemu je ustvrdio kako mu to pravo nije dano ni Ustavom BiH ni bilo kojom odredbom Daytonskog sporazuma. (Hina)