Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo ako se nastavi s omalovažavanjem RS

Dodik: Odcjepljenje od BiH sada nije na dnevnom redu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u kako odcjepljenje tog entiteta od Bosne i Hercegovine 'sada nije na dnevnom redu', no najavio je da bi se, 'ako se nastave pokušaji da se RS izgura iz BiH', i o tome mogao organizirati referendum.

Na sjednici Narodne skupštine, koja u Banjoj Luci raspravlja o prijedlogu novog zakona o referendumu, Dodik je rekao zastupnicima da je riječ o dokumentu kojim se želi praktično osigurati pravo građana na očitovanje o važnim pitanjima te da će, prihvati li se zakon, prvo takvo očitovanje biti o odlukama koje donosi visoki predstavnik u BiH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Politička kriza Inzko: Dodik otvoreno krši Daytonski sporazum! Slika nije dostupna Službeni posjet Slavonskom Brodu Milorad Dodik: Nevine žrtve zaslužuju ispriku

'Nije točno da je ovo put ka secesiji. To nije na dnevnom redu ove vlade', rekao je Dodik, dodajući kako nije isključeno da se 'jednog dana' građani očituju i o tome. 'Ako se nastavi s pokušajima da se RS istjera iz BiH stalnim omalovažavanjem, nećemo oklijevati da i o tome organiziramo referendum', rekao je Dodik, objašnjavajući kako misli na 'stalne napade na RS iz Sarajeva'.

Također je rekao da je sada najvažnije onemogućiti visokog predstavnika Valentina Inzka da nameće zakone, pri čemu je ustvrdio kako mu to pravo nije dano ni Ustavom BiH ni bilo kojom odredbom Daytonskog sporazuma. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene