Obavijesti Video Pretražite Navigacija
skeptični su

U Bruxellesu se sastali ministri obrane članica NATO-a: "Činjenica da Rusija nešto miče ne znači da se povlači s granice"

Rusija nastavlja povlačiti svoje postrojbe sa zapadnih granica i kaže da će za tri do četiri tjedna njezina vojska biti na uobičajenim položajima. Ukrajina istodobno obilježava Dan jedinstva. Građani su istaknuli zastave i nacionalne boje kako bi pokazali da se ne boje moguće invazije.

Dnevnik Nove TV prati sastanak u Bruxellesu na kojem su se okupili ministri obrane zemalja članica NATO-a, a glavni tajnik Jens Stoltenberg kaže da još nije vidio znakove smirivanja napetosti na terenu.

Kakav je odgovor Saveza Rusiji iz Bruxella je uživo javio reporter Hrvoje Krešić.

"Savez je skeptičan, prije par minuta je počela Stoltenbergova konferencija za novinare na kojoj je rekao je činjenica da Rusija nešto miče, ne znači da se povlači s granice. Samo zato što je nešto pomaknuto, ne znači da je daleko i da se ne može u svakom trenutku vratiti", izvijestio je Krešić.

Reporter dodaje i kako ono što se dogodilo u posljednja 24 sata NATO ne vidi kao deeskaliranje napetosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TENZIJE IZMEĐU UKRAJINE I RUSIJE Estonski protuobavještajci tvrde: "Moguća je eskalacija sukoba. Rusija će vjerojatno izvesti ograničen vojni napad na Ukrajinu"

"Sve snažnije se može osjetiti pritisak Rusije na istok Europe i NATO mora razmišljati o sigurnosti drugih država", rekao je Krešić i dodao kako Stoltenberg kaže i da postoje naznake opreznog optimizma jer još postoje opcije za rješavnaje stvari diplomatskim putem.

Naglašavaju i kako ovo što se dosada dogodilo ne vide kao jasan znak da se nešto sadržajno mijenja i da će se Rusija povuči, javio je reporter i dodao kako nije stigao pisani odgovor Rusije na zahtjeve o očitovanju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ MINUTE U MINUTU Joe Biden obratio se javnosti: "Još nismo potvrdili da se ruske vojne jedinice vraćaju u svoje matične baze. Invazija je još moguća"

Krešić kaže i kako će ministarski sastanak trajati i sutra kada počinje i samit Europske unije i Afrike na kojem će se također razgovarati o Ukrajini.

Naglasio je i kako je šefica Europske komisije Urslula Von der Leyen danas rekla da postoje nove moguće sankcije prema Rusiji i to u sferi tehnologije i IT sektora. Moguće je da će različite aplikacije kojima se građani koriste biti na udaru.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene