Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trogodišnjak iz Velike Britanije ne slavi Božić. Ne može uživati u blagodatima tog blagdana, jer mu prijeti fatalna alergijska reakcija od koje može i umrijeti.


Charlie Smith ne može uživati u čokoladi, pitama, kolačima, tortama pa čak ni pravom ili umjetnom božićnom drvcu, jer bi sve navedeno moglo pokrenuti alergijsku reakciju koja ga može i ubiti, piše Daily Mail.

Vezani članci Opasnost od ambrozije i alergije (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska znanstvenica otkriva kako uništiti ambroziju i olakšati život alergičarima Valentina Baus uživo iz centra Zagreba o alergijama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 S njima se bori svaki četvrti Hrvat, a sezona je u punom jeku: Evo kako si olakšati simptome alergija

Nesretni mališan ne smije čak niti dodirnuti prijatelja koji je pojeo zrno kikirikija, a sve zbog astme od koje boluje te brojnih alergija. Kada bi se nekoliko njih pokrenulo odjednom, to bi zasigurno bilo fatalno za mališana pa njegovi roditelji izbjegavaju Božićne blagodati više nego bilo koji drugi period godine.

'Moramo biti oprezni i paziti na njega cijelu godinu, ali ponajviše sada', istaknula je njegova majka Jo Smith. 'Ovo će nam biti najteži Božić dosad. Ne smijemo imati ništa što ima tragove orašastih plodova u sebi, uključujući i Božićnu tortu i druge blagdanske slastice', istaknula je dječakova majka.

Za Charlieja su problemi počeli dok je imao samo 18 mjeseci. Otac ga je držao u krilu i jeo kikiriki, od čega je on sav natekao i počeo se češati do krvi. 'Bilo je to strašno. Više uopće niti ne razmišljamo o kikirikiju', dodala je Jo. Liječnici su otkrili kako je mališan izrazito alergičan na kikiriki.

Isto tako, Charlie pati i od jakog oblika ekcema, odnosno svrbeži kože, koji se javlja u obliku alergijske reakcije na prašinu. Nadajmo se da će mu Božić proći ipak u veselju i bez ikakvih komplikacija.