Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeni Hrvati

Devetero policajaca i carinika hitno poslano u bolnicu: Izloženi zračenju nakon pronalaska radioaktivnog gromobrana?

Granična policija
Granična policija Foto: Profimedia
Devetero policajaca i carinika hitno je poslano u bolnicu pod sumnjom u izloženost zračenju, nakon što je na graničnom prijelazu u vozilu državljana Hrvatske pronađena radioaktivna naprava.

Nakon incidenta na graničnom prelazu Bezdan na izlazu iz Srbije i ulasku u Hrvatsku, gdje je u subotu 4. ožujka u 20:30 u prtljažniku automobila kojim je upravljao hrvatski državljanin L. M. (49) pronađen radioaktivni gromobran, devetero policajaca i carinika završilo je u Općoj bolnici "Dr. Radivoj Simonović" u Somboru, iz koje su naknadno poslani na specijalistički pregled u Institut za medicinu rada u Beogradu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Trojcu 30 dana zatvora Drama na granici: U Hrvatsku pokušali unijeti radioaktivne tvari, otkrio ih alarm

Sumnja se da su policajci i carinici bili izloženi zračenju te su poslani na liječnički pregled po preporuci stručnjaka iz Instituta za nuklearne znanosti "Vinča", iako nisu pokazivali znakove takozvanog sindroma akutnog zračenja, prenosi Kurir.rs.

Pročitajte i ovo Pronađena nestala radioaktivna kapsula MANJA OD NOVČIĆA Igla u plastu sijena ipak je bila dovoljno velika: Pronađena opasna radioaktivna kapsula

Zbog incidenta s pokušajem prenošenja glave gromobrana preko granice u Hrvatsku, u subotu su uz 49-godišnjeg L. M. uhićeni i njegovi suputnici D. T. (36) i A. T. (40), također državljani Hrvatske. Uhićeni su zbog sumnje da su počinili kazneno djelo unošenja opasnih tvari u Srbiju i nezakonitu preradu, odlaganje i skladištenje opasnih materija, prenosi izjavu MUP-a Srbije portal Blic.rs.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene