Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČLANICA PUSSY RIOTA

Jedna od najpoznatijih kritičarki Putina pobjegla unatoč policijskom nadzoru

Marija Aljohina
Marija Aljohina Foto: Handout / Press service of Tverskoy District Court of Moscow / AFP
Marija Aljohina, istaknuta članica ruskog punk rock sastava/aktivističke skupine Pussy Riot pobjegla je iz zemlje unatoč tome što je bila pod policijskim nadzorom, izjavio je njezin odvjetnik u utorak.

Odvjetnik Daniil Berman rekao je za rusku novinsku agenciju Interfax da Marija Aljohina više nije na ruskom teritoriju. Kazao je da ne zna kako je izišla iz zemlje budući da je bila pod stalnim policijskim nadzorom.

Po nepotvrđenim izvješćima, Aljohina je napustila svoju zgradu odjevena u uniformu kurirske službe. Ne zna se gdje se trenutno nalazi.

Aljohina je više puta bila na meti ruskog pravosuđa. U rujnu joj je zabranjeno napuštanje doma tijekom noći nakon što je pozvala na prosvjede za oslobađanje ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog.

Sigurnosne službe su od početka godine protiv nje podnijele više tužbi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žele da Putin ode Pussy Riot: Mi i dalje želimo raditi ono zbog čega su nas i strpali u zatvor
Pročitajte i ovo Pjotr Verzilov tijekom privođenja u Moskvi (Foto: Arhiva/AFP) Uzrok bolesti tek se utvrđuje Ruski aktivist protestne skupine Pussy Riot, žrtva mogućeg trovanja, izašao iz bolnice

Godine 2012. Aljohina i još nekoliko članica Pussy Riota postale su poznate nakon performansa u moskovskoj katedrali, kada su tri članice osuđene na po dvije godine zatvora za huliganizam i poticanje na vjersku mržnju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene