Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prepoznao ga direktor

Otkriven identitet napadača: "Umislio je da je bolestan i da ga nitko ne želi liječiti, odlazio je u sve bolnice"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošli mjesec uopće nije došao na posao, rekao je direktor kompanije u kojoj je radio ubojica. Kako pišu češki mediji, radi se o Ctiradu V. (42), inženjeru građevine.

Češki mediji prenose da je otkriven identitet muškarca koji je jutros u Sveučilišnoj bolnici u češkoj Ostravi ubio šestero i ranio još troje ljudi. Dvoje od ranjenih je stabilno, a liječnici se još bore za život treće žrtve. Policija je tijelo napadača pronašla u automobilu tri sata nakon napada. Ubio je i sebe.

Napadač je bio inženjer građevine Ctirad V. (42), javile su osobe koje su ga prepoznale na fotografijama, a prepoznao ga je i direktor kompanije u kojoj je radio, Aleš Zygula.

"Umislio je da je teško bolestan i da ga nitko ne želi liječiti. Odlazio je u sve bolnice, svim liječnicima. Prošli mjesec zbog toga nije uopće došao na posao. Došao je prije 14 dana i rekao da je na bolovanju. Ne želim više govoriti o tome", rekao je Zygula, prenosi RT.

Ravnatelj bolnice Jiri Havrlant kazao je kako je napadač sjedio u čekaonici s ostalim pacijentima i onda je iz čista mira i izbliza počeo pucati.
 


Bolnica je bila evakuirana, kao i Sveučilište koje se nalazi u istoj zgradi.
 


Muškarac, visok oko 180 cm u crvenoj jakni, ušao je u bolnicu u 7 ujutro i pucao u više ljudi. 

Svjedoci kažu da su čuli pucnjavu u hitnom prijamu te sveučilišne bolnice. Do pucnjave je došlo nešto poslije 7 sati u bolnici koja ima oko 1200 kreveta. Ostrava je s oko 290.000 stanovnika treći najveći grad u Češkoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene