Obavijesti Video Pretražite Navigacija
mučne scene

Britanski vojnik čija je fotografija spašavanja bebe preko bodljikave žice obišla svijet: ''I ja imam djecu, teško je to gledati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očajne majke svoju su djecu u Kabulu prebacivale čak i preko bodljikave žice u nadi da ih spase. Svijetom se proširila fotografija vojnika koji je spasio bebu u kabulskoj zračnoj luci. Progovorio je o toj situaciji i kazao da je i sam otac dvoje djece.

Pukovnik Ben Caesar razgovarao je za BBC Breakfast o tome kako su on i njegov tim brinuli o bebi koja je spašena nakon prebacivanja preko bodljikave žice u zračnoj luci u Kabulu.

''Malena djevojčica je bila u dobrom stanju u odnosu na drugu djecu, iako je naravno bila uznemirena jer je odvojena od obitelji'', rekao je Ceasar koji je i sam otac dvoje djece. ''Imam dijete od 14 mjeseci i 16-godišnjeg sina'', rekao je vojnik.

''Jedan kolega ju je nahranio i promijenio joj pelene'', kazao je. ''Za nas koji imamo djecu posebno je teško gledati te prizore, ali znamo da je za djecu bolje da se odsele u Ameriku ili Norvešku. Često ponovno budu zajedno sa svojom obitelji koja uspije pobjeći'', zaključio je pukovnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠTO AFGANISTANU DONOSI BUDUĆNOST? Nema miru u Kabulu: Otvara se zračna luka, žene prosvjeduju, a u slavljeničkoj pucnjavi stradali su civili

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preuzimanje vlasti Novu afganistansku vladu vodit će suosnivač talibana: ''Pripreme su u posljednjoj fazi''

Slika majke koja prebacuje svoje dijete preko bodljikave žice emotivna je slika iz dana kaotične evakuacije dok su SAD i njihovi saveznici napuštali Afganistan. Majka i beba ponovno su se ujedinile i napustile zemlju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene