Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mobilizira vojsku

Bjelorusija zatvara granice s Litvom, Poljskom i Ukrajinom, Lukašenko poručio stanovnicima tih država: ''Zaustavite svoje lude političare, ne dozvolite da izbije rat''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da je Bjelorusija natjerana zatvoriti granicu s Litvom, Poljskom i Ukrajinom.

''Primorani smo povući trupe s ulica, kako sam govorio, i da polovicu vojske mobiliziramo i zatvorimo državnu granicu sa zapada, prije svega s Litvanijom i Poljskom. Primorani smo ojačati državnu granicu s našom bratskom Ukrajinom'', rekao je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko govoreći na ženskom forumu "Za Bjelorusiju''.

Pročitajte i ovo Wagner zastrašivanje i teror Otkriveno što zapravo rade plaćenici Wagnera: "Putinu je to jako važno, proganja ga paranoja..." Ilustracija Represija režima Bjeloruski KGB u masovnoj raciji: Na ispitivanju više od 150 ljudi, mnogi su uhićeni, a nadziru im i mobitele

Kazao je da je posljednjih dana morao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i ministrom obrane izgraditi zajedničku zaštitu savezne države.

''Pojačali smo davno zaboravljene vojne vježbe koje se danas održavaju na zapadu naše zemlje. Odlučili smo provesti ove vježbe u vezi s aktualnom situacijom, u dvije faze. Druga faza bit će posvećena vama, našim ženama'', prenosi Lukašenkove riječi Sputnik.rs.

Lukašenko je pozvao stanovnike Litve, Poljske i Ukrajine da zaustave političare i spriječe rat. ''Ne želim da moja zemlja ratuje. Štoviše, ne želim da se Bjelorusija i Poljska, Litva pretvore u bojno polje, gdje se neće rješavati naša pitanja. Zaustavite svoje lude političare, ne dozvolite da izbije rat'', naglasio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene