Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na dokumentima

FOTO Haker otkrio Clintonove crteže dok je odlučivao o Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politički aktivist i haker objavio je crteže koje je Bill Clinton crtao na službenim dokumentima za vrijeme rasprava o ekonomskim sankcijama protiv Srbije.

Predsjednički crteži su od sada javni, a bili su i dijelom knjige 'Presidential Doodlings', no godinama je 'Clinton Foundation' odbijala njihovu službenu objavu. Na američkom blogu 'Gawker' objavio ih je politički aktivist i haker koji se predstavlja pod pseudonimom Guccifer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Demokrati u čudu Obama ovo sigurno nije očekivao... Slika nije dostupna Odbacuju Karadžićeve navode Haško tužiteljstvo brani Carlu del Ponte: Poštivala je sud

Hollywoodskom hakeru 10 godina zatvora!

Guccifer je već prije svijetu razotkrio predsjedničke crteže kada je u veljači hakirao Georgea W. Busha. Guccifer je sada objavio skenirane fotografije iz foldera pod nazivom: 'wcjdrawings'.  Neki od Clintonovih crteža nastali dok su ga suradnici brifirali o stanju u tadašnjoj Jugoslaviji i ekonomskim sankcijama vezanim za Srbiju.

Tko je Guccifer?
Radi se o hakeru koji je zaslužan za provale e-mail korisničkih računa političke elite Washington D.C.-a te za proslijeđivanje e-mail podataka odabranim novinarima. Jedan od svakako mogućih Gucciferovih motiva jest pokušaj u pronalaženju dokaza kako bi se potkrijepile teorije zavjere koje ovaj politički orijentirani haker ističe u svojim e-mailovima, prenosi Gawker.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene