Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dan pobjede

Analiza Putinova govora na Crvenom trgu: "Jedna stvar je posebno zanimljiva"

Ruska Federacija obilježava Dan pobjede. Veliki je to nacionalni događaj kojim se obilježava kraj Drugog svjetskog rata i pobjeda nad nacističkom Njemačkom. Na moskovskom Crvenom trgu govor je održao ruski predsjednik Vladimir Putin.

Povodom Dana pobjede ruski predsjednik Vladimir Putin održao je govor na moskovskom Crvenom trgu. Među ostalim, u svojem je govoru ponovno pokušao opravdati rusku invaziju na Ukrajinu, rekavši da NATO i Ukrajina stvaraju neprihvatljivu prijetnju ruskim granicama.

Putinov govor bio je kratak, no u njemu je istaknuo i kako je Rusija učinila sve da zaustavi agresora. "Zapad nije želio slušati Rusiju, imali su druge planove, rekao je Putin na paradi na moskovskom Crvenom trgu.

Pročitajte i ovo Parada u Moskvi povodom Dana pobjede - 3 DAN POBJEDE NAD NACIZMOM VELIKA FOTOGALERIJA Pogledajte kako je izgledala velika parada u Moskvi, objavljeno što je poremetilo Putinove planove

Pročitajte i ovo Proslava Dana pobjede u Moskvi - 2 ŽESTOKE BORBE U UKRAJINI Otkazani prelet zračnih snaga nije jedino što je pošlo po zlu na Putinovoj paradi. Kina poslala upozorenje Njemačkoj

U analizi Putinova govora BBC piše kako nije bilo iznenađujuće čuti Putina kako povezuje trenuti rat u Ukrajini s Drugim svjetskim ratom. "Ponovio je lažne optužbe protiv NATO-a da su planirali nuklearni napad i govorio je o borbi protiv izmišljenih ukrajinskih nacista", istaknula je za BBC Katarzyna Zysk, specijalistica za rusku vojnu strategiju.

Zysk je rekla kako je Putinov govor dio plana da se Rusija prikaže kao "tvrđava pod opsadom". "Postavio je Rusiju u ulogu žrtve. Pokušava dati smisao ovome ratu", rekla je Zysk.

Zaključila je kako je posebno zanimljivo to što se u govoru cijelo vrijeme impliciralo da Rusija ratuje s NATO-om, kao i s Ukrajinom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene