Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AMERIKA GORI

Procurio šokantan razgovor policajaca u New Yorku tijekom prosvjeda: "Pregazite ih", "Upucajte te ku**ine sinove"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjedi u SAD-u traju već osmi dan. U javnost je procurila navodna snimka na kojoj se čuje razgovor policajaca u kojem sugeriraju da se prosvjednike pregazi.

Više od tjedan dana traju prosvjedi širom SAD-a zbog smrti nenaoružanog Georgea Floyda prilikom nasilnog privođenja u Minneapolisu 25. svibnja.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

Policajac je, dok su trojica kolega stajala sa strane, koljenom gnječio vrat preminulog Floyda više od osam minuta, dok je Floyd bespomoćno tražio da prestane jer ne može disati.

Prosvjedi su u mnogim mjestima obilježeni nasiljem, pljačkom i vandalizmom, a američki predsjednik traži od guvernera i gradonačelnika oštriji pristup prema prosvjednicima, koje naziva pogrdnim imenima. 

Buru u javnosti podigla je audiosnimka koju je objavio TMZ, a koja prenosi navodni razgovor policajaca New Yorka o prosvjednicima koji su blokirali ulice grada. Na snimci se čuje kako policajci svojim kolegama govore: "Pregazite ih", "Upucajte te ku**ine sinove."

Snimka je objavljena tijekom prosvjeda tisuća ljudi u New Yorku. U jednom trenutku stotine prosvjednika ostale su zarobljene na Bruklinskom mostu, no ubrzo im je dopušteno da odu. 

Snimku poslušajte OVDJE. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene