Obavijesti Video Pretražite Navigacija
njegov stisak je jak, ali...

Procurili detalji povjerljivog izvješća: Putin se u travnju liječio od uznapredovalog raka, u ožujku su ga pokušali ubiti...

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
Ruski predsjednik Vladimir Putin ima 69 godina i već se dugo nagađanja o njegovom lošem zdravstvenom stanju. U povjerljivom američkom izvješću stoji da se ruski predsjednik u travnju liječio od uznapredovalog raka.

Bidenova administracija intenzivno razgovara o zdravlju ruskog predsjednika Vladimira Putina. U povjerljivom američkom izvješću stoji da se ruski predsjednik u travnju liječio od uznapredovalog raka. To su Newsweeku potvrdila tri visokorangirana službenika obavještajnih službi koja su vidjela ta izvješća.

Također, američki obavještajci pišu da je u ožujku došlo do pokušaja atentata na Putina.

"Putinov stisak je jak, ali više nije apsolutan", kaže jedan od viših obavještajnih časnika s izravnim pristupom izvješćima. Kažu da u Kremlju stvari više nisu mirne.

Sva tri dužnosnika — jedan iz ureda ravnatelja Nacionalne obavještajne službe, jedan umirovljeni viši časnik Zračnih snaga i jedan iz Obrambene obavještajne agencije — upozoravaju da izolacija ruskog čelnika otežava američkoj obavještajnoj službi preciznu procjenu Putinovog statusa i zdravlja.

U izvješću stoji i da je Putin paranoičan u vezi s ostankom na vlasti, a zbog stanja s ratom u Ukrajini. 

Pročitajte i ovo Maksim Vlasov i Vitalij Kovtun DRVLJEM I KAMENJEM VIDEO Ukrajinci presreli razgovor ruskih pukovnika koji se neće svidjeti Putinu: "Laik, šoumen, nesposoban..."

Putin ima 69 godina i već se dugo nagađa da ima ozbiljnih zdravstvenih problema. Neki su spominjali probleme sa štitnjačom, pa čak i Parkinsonovu bolest. Pitanja o njegovu zdravlju još više su se razbuktala nakon što je na snimkama viđen kako se desnom rukom čvrsto drži za stol na sastanku s ministrom obrane Sergejom Šojguom.

Tijekom Dana pobjede i parade u Moskvi Putin je bio prekriven dekicom, kašljao je, a neki su primijetili i njegovo šepanje. 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin u posjetu ozlijeđenim ruskim vojnicima NIJE SPOMINJAO RAT VIDEO Putin u bizarnom posjetu ranjenim ruskim vojnicima: "Definitivno ćeš se vratiti na crtu bojišnice"

"Netko koga se smatralo svemoćnim, sada se smatra osobom čija je budućnost neizvjesna", kazao je jedan od dužnosnika koji je imao uvid u izvješće, piše Newsweek. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene