Obavijesti Video Pretražite Navigacija
snaga propagande

Ogroman broj Rusa podržava napad Rusije na zemlje Europske unije: "Dojam je da su oni vrlo agresivni..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika većina ruskih građana podržava potencijalni oružani napad i posljedičnu invaziju na teritorij Europske unije, uključujući i napade na pojedine države poput Poljske, Estonije, Češke i Slovačke.

Sociološko istraživanje ukrajinske marketinške kompanije Active group pokazalo je da čak 86,6 posto ruskih ispitanika tolerira ili podržava potencijalni oružani napad na teritorij Europske Unije, što uključuje napade na Poljsku, Estoniju, Latviju, Litvu, Bugarsku, Češku, Slovačku i druge.

75,5 posto ispitanika podržava tvrdnju da bi se ruska vojna invazija trebala proširiti, i to na Poljsku. Smatraju da je to logički nastavak takozvane "specijalne vojne operacije Ruske Federacije". Nadalje, čak 75 posto ispitanika podržava scenarij u kojemu Rusija koristi nuklearno oružje, neovisno o tome radi li se o obrambenom ili "preventivnom" činu.

Dok samo 13,4 posto ruskih ispitanika ima negativno mišljenje o vojnoj invaziji drugih europskih zemalja, 46 posto je apsolutno sigurno da bi Rusija trebala napasti Europsku Uniju, dok 40,6 posto smatra da je proširenje ruskih vojnih operacija dopustivo i da se može tolerirati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna novi sukob informacija Ukrajinski obavještajci optužili Gruziju da pomaže ruskim krijumčarima: "Ruski agenti to koriste da bi zaobišli međunarodne sankcije"

Pročitajte i ovo Danijel Vrbota (NEKAD) OMILJENO ODREDIŠTE Rusi u švicarskim bankama imaju i do 200 milijardi franaka: Zbog sankcija počeo odljev tog novca, otkriveno koja im je nova "sigurna oaza"

Sudeći po stavovima ispitanika, iduće zemlje za koje smatraju da bi ih Rusija trebala napasti su: Poljska (75,5%), Baltičke zemlje, uključujući Estoniju, Latviju i Litvu (41%), Bugarsku, Češku, Slovačku i Mađarsku (39,6%). U samoj anketi ispitanici su mogli odabrati jednu ili više ponuđenih zemalja.

Samo se 25,5 posto Rusa oštro suprotstavlja korištenju nuklearnog oružja. Među ispitanicima, 40,3 posto smatra nuklearni napad vrlo prihvatljivim, a 34,3 posto će do neke mjere podržati tu odluku, ako ju ruske vlasti odluče donijeti. Javno mišljenje ruskog naroda moglo bi biti potencijalni indikator budućeg djelovanja Kremlja.

"Opći dojam ove ankete jest da su oni Rusi, koji su pristali komunicirati sa ispitivačima, vrlo agresivni, i to ne samo prema Ukrajini, već i prema Europskoj Uniji. U praksi, ispitanici su ili odbili pričati o tome nakon što su saznali temu, ili su izjavili da su u potpunosti spremni podržati i odobriti daljnje ruske operacije u drugim zemljama", komentirao je Andrij Eremenko, osnivač kompanije Active Group.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene