Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kranjčar više nije hrvatski izbornik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) izbornik Zlatko Kranjčar je razriješen svih dužnosti i neće mu biti ponuđen novi ugovor, a dosadašnji mu ističe 31. srpnja ove godine.

Hrvatska nogometna Vlada "zahvalila" se na dosadašnjem radu i ostalim članovima stručnog stožera, kojima također neće biti ponuđen nastavak suradnje.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

"Na prekid suradnje s Kranjčarom najviše su utjecale njegove tvrdnje da rezultat iz Njemačke nije neuspjeh, te da bi sve ponovio isto. Sve je to ponovio i pred članovima IO. Njegovo ponašanje nije bilo u skladu s normama ponašanja hrvatskog izbornika.

Žalim što Kranjčar odlazi, no interes Saveza je bio drugačiji," kazao je predsjednik HNS-a Vlatko Marković, dodavši kako će ime novog hrvatskog izbornika biti poznato u idućih deset dana.

"Nude nam se dva vrhunska strana trenera, a uvjereni smo kako i u Hrvatskoj ima kvalitetnih stručnjaka. Za sada su sve opcije otvorene i očekuje nas mnogo posla idućeg tjedna," dodao je Marković.

Prvi čovjek hrvatskog nogometa najavio je kako će o novom izborniku odlučiti novoformirama komisija u kojoj su uz Markovića i glavnog tajnika Zorislava Srebrića još tri člana (Uljan, Galić, Vićan).

"Nismo prvi puta u ovoj situaciji. Izbornike smo mijenjali nakon zadnja tri velika natjecanja, no ovoga puta moramo što prije riješiti ovaj problem jer nas već sredinom kolovoza očekuje prijateljski ogled protiv svjetskih prvaka Talijana, te početak kvalifikacija za EP 2008" zaključio je Marković.

Zlatko Kranjčar je hrvatsku vrtu vodio na 25 utakmica. Pritom je zabilježio 11 pobjeda, 8 remija i 6 poraza, uz razliku pogodaka 42:25. U devet susreta nismo primili pogodak, no u sedam utakmica nismo postigli pogodak.

"Ostao sam pri svojim tvrdnjama. Ispunio sam ugovor, jer je u njemu piše da je imperativ plasman na SP, a to smo ostvarili. Članovi IO me nisu previše ispitivali i prihvati ću njihovu odluku," kazao je Kranjčar nakon obrane svog izvještaja, dodavši kako sada odlazi na odmor.

Na 26. sjednici IO prihvaćena je i ostavka članova Stručne komisije koja je rasformirana i biti će ponovo oformljena, ali s bitno drugačijim ovlastima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene