Obavijesti Video Pretražite Navigacija
3,7 prema Richteru

Potres probudio stanovnike Banovine, osjetio se i u Zagrebu: "Neće prestati dok nam osim kuća ne potrga zadnji komadić živaca"

Aktualno Galerija Potresi na Banovini: Ilustracija - 4 Potresi na Banovini: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Potres kod Banovine Potres kod Banovine Foto: EMSC Potres kod Banovine Potres kod Banovine Foto: EMSC Potresi na Banovini: Ilustracija - 1 Potresi na Banovini: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +3 Potresi na Banovini: Ilustracija - 2 Galerija 1/8 >>
Potres magnitude 3,7 prema Richteru zatresao je područje Banovine u noći s nedjelje na ponedjeljak oko 2:04, javio je Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC). Hrvatski seizmolozi objavili su kasnije da je bio jačine 3,6 po Richteru.

Područje Banovine pogodio je potres magnitude 3,7 prema Richteru oko 2:04 u noći s nedjelje na ponedjeljak.

EMSC javlja da je epicentar bio 12 kilometara zapadno od Siska, a 46 kilometara jugoistočno od Zagreba.

"Noćas 01. 08. 2022. u 2:04 seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su umjeren potres magnitude 3,6 s epicentrom 13 km zapadno od Petrinje, kod Vratečkog. Intenzitet u epicentru iznosio je IV-V stupnja EMS. Zabilježena su još dva vrlo slaba potresa magnitude 2,0, prvi u 2:03 i drugi 2:07, oba intenziteta II stupnja EMS", objavili su na Twitteru iz Seizmološke službe HR.

Potresi na Banovini: Ilustracija - 4 Potres kod Banovine (Foto: EMSC)

"Zatreslo majko sveta i to jako... Kad će više ova muka stati?", "Tri udara, tresle se vitrine", "Mi koji smo ostali u Petrinji smo valjda najveći kreteni na svijetu. Ne bude to prestalo dok nam osim kuća ne potrga i zadnji komadić živaca koji imamo", "Kao jak udar kamiona u kuću", neki su od komentara ljudi koje je potres probudio.

Pročitajte i ovo Kamera Dnevnika Nove TV zabilježila trenutak potres u Banovini Podrhtavanje tla VIDEO "Evo, potres!": Kamera Dnevnika Nove TV zabilježila trenutak kad se zatreslo tlo kod Petrinje

Dan ranije, u nedjelju, također je zabilježen potres na području Siska i Petrinje. Prema prvim podacima EMSC-a, bio je jačine 3,4 po Richteru. Hrvatski seizmolozi objavili su nešto kasnije da je bio jačine 3,5 po Richteru. Epicentar je bio 10 kilometara južno od Siska.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene