Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVO PODRHTAVANJE

Novi potres na Baniji: "Jak udarac, pomaknulo je cijelu kuću", "Pošteno je drmalo"

Potres kod Siska
Potres kod Siska Foto: screenshot EMSC
Novi potres pogodio je Baniju u noći sa subote na nedjelju. Po prvim podacima EMSC-a bio je jačine 3,4 po Richteru. Hrvatski seizmolozi objavili su nešto kasnije da je bio jačine 3,5 po Richteru.

Nešto nakon 1 sat ujutro Baniju je pogodio novi potres. Po prvim podacima EMSC-a bio je jačine 3,4 po Richteru, a epicentar je bio 10 km južno od Siska.

Pročitajte i ovo Petrinja tri godine nakon velikog potresa - 74 Strašna trauma VELIKA FOTOGALERIJA Ovako izgleda Petrinja tri godine nakon razornog potresa Andrej Plenković Izbori su sve bliže ''Danas je važan dan za umirovljenike“, poručio Plenković i najavio velike planove za iduću godinu

Hrvatski seizmolozi nešto kasnije objavili su da je bio jačine 3,5 po Richteru te da je epicentar bio 7 kilometara južno od Petrinje, kod Donje Budičine.

"Buka i jak udarac, pomaklo je cijelu kuću. Mošćenica", "Opet, sve se treslo", "Petrinja, dobro je zatreslo", neki su od komentara na EMSC-u. 

"Pošteno je drmalo", "Osjetilo se u VG", "Petrinja, centar, gadan!", "Izrazito glasan, probudio me iz sna", nastavili su drugi.

Bilo je i svjedočanstava iz BiH, odakle su građani također javljali da su osjetili potres.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene