Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan za drugim

Dva slabija potresa probudila stanovnike na Baniji: "Stresao se krevet i ormari", "Glasna tutnjava pa snažan udar!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva nova, slabija potresa zabilježena su na Baniji u petak rano ujutro. EMSC javlja da je prvi magnitude 1,2 po Richteru, a drugi 2,7.

Prvi potres probudio je stanovnike Banije već u petak u 5:55. Epicentar mu je, prema podacima EMSC-a, bio 6 kilometara jugozapadno od Lekenika, na dubini od jednog kilometra. Magnituda prvog potresa bila je 1,2 po Richteru.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

Drugi, jači potres osjetio se pet minuta kasnije, u 6 sati. Epicentar tog potresa magnitude 2,7 po Richteru bio je 7 kilometara jugozapadno od Siska, na dubini od osam kilometara.

"Jako zatreslo. Cijela kuća se jako zatresla", "Dva - jedan za drugim. Prvi za buđenje, drugi, jači za razbuđivanje. Što je previše, previše je. Bože, daj nam malo mira", "Snažan udar koji me probudio", "Glasna tutnjava pa snažan udar!", "Dva jaka udara, stresao se krevet i ormari", "Užasan zvuk, kuća se sva tresla. Pucketali su prozori", neka su od iskustava koja su podijelili građani Siska i Petrinje na EMSC-u.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene