Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Trgu bana Jelačića

Muškarca na kojeg je jutros pala željezna konstrukcija nekoliko centimetara dijelilo je od smrti: "Slomljena je kost desnog ramena"

Aktualno Galerija Pala fasada na Trgu bana Josipa Jelačića Pala fasada na Trgu bana Josipa Jelačića Foto: DNEVNIK.hr Pala konstrukcija na Trgu bana Josipa Jelačića - 1 Pala konstrukcija na Trgu bana Josipa Jelačića - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pala konstrukcija na Trgu bana Josipa Jelačića - 2 Pala konstrukcija na Trgu bana Josipa Jelačića - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pala konstrukcija na Trgu bana Josipa Jelačića - 3 Pala konstrukcija na Trgu bana Josipa Jelačića - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Vatrogasci na Trgu bana Josipa Jelačića - 1 Galerija 1/6 >>
Svako malo u centru Zagreba - jači vjetar otpuše neki crijep ili dio fasade s neke oštećene zagrebačke zgrade.

U subotu je otpuhao željeznu konstrukciju koja je pala na prolaznika.

Pročitajte i ovo Bicikl, ilustracija Hitna joj nije stigla pomoći Tragedija u Podravini: Pala s bicikla i poginula, pronašao je poštar Ilustracija Vatrogasci na terenu Novi incident u centru Zagreba: Komad fasade ponovno pao na ulicu

Umjesto s buketom cvijeća, 84-godišnjak kući se vratio s gipsom jer mu je metalna konstrukcija pala na ruku. Prodavačica cvijeća Mila je pustila cvijeće i priskočila u pomoć.

"Zaružilo je i pogledala sam, čovjek je tu prolazio i to je na njega opalo i čovjek se srušio taj čas dolje. Tu gdje ga je udarila (pokazuje) štanga jako ga je boljelo ja sam mislila da je u nesvijesti, ali nije, nego se više uplašio", rekla je Mila.

Uplašile su se i prodavačice koje su najbliže zgradi pa su brže-bolje na štandovima osvanule akcije.

"Nije me do sada bilo strah, sada je. Snizila sam i robu da prodam što brže i odem doma", kazala je prodavačica cvijeća Branka.

Slomljena kost desnog ramena

S traumatolgije je doma pušten čovjek na kojeg je pala konstrukcija. Doktori kažu - nekoliko centimetara radilo je razliku između života i smrti.

"Slomljena je kost desnog ramena. Kvalificiran je kao teška tjelesna ozljeda. On je naručen na kontrolu kod nas u srijedu, a nakon kontrole će se vidjeti je li nužan operativni zahvat ili ne", kazao je dežurni kirurg na traumatologiji Mario Malović.

Zahvat na toj zgradi zasigurno je potreban. Vatrogasci su učvrstili metalne stupove, ali prava obnova još se čeka. Prvi čovjek Zagreba za hitne intervencije proziva državu Pavle Kalinić.

"Država je trebala krenuti žestoko u tu obnovu, vidimo da se to nije dogodilo. Nisam neki vjernik, ali molim Boga da se ne ponovi potres iste snage jer bit ćemo u jako velikim problemima" ističe Kalinić.

U velikim smo problemima

Već smo u jako velikim problemima, smatraju iz SOS Zagreb jer, kažu, obnova grada ide abnormalno sporo.

"Ovo je primjer da ni grad Zagreb, ni država Hrvatska nemaju nikakvu pravu volju da se išta napravi. Ta njihova aljkavost, nebriga, birokratizam...", kazao je Tomo Ricov iz SOS Zagreba.

Sve su to razlozi zašto ljudi još čekaju s obnovom. Odvjetnik kaže kako su u slučaju pada cigle ili žbuke odgovorni suvlasnici ili vlasnici zgrade, ali u ovom slučaju je drugačije.

"Ona leži na onome tko je vlasnik takve skele odnosno onome tko je postavio skelu, zbog kojeg razloga je došlo do pada, je li defekt u samoj skeli ili je defekt u načinu na koji je skela postavljena", objasnio je odvjetnik Marko Ramljak.

Sve još to treba utvrditi policija.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene