Obavijesti Video Pretražite Navigacija
djecu je ipak cijepio, ali...

Sinčić objasnio zašto se pomirio s Pernarom, tvrdi da želi napustiti Europski parlament: "Bunjac je nasilnik, on ne smije dobiti taj mandat"

Ivan Vilibor Sinčić u Dnevniku Nove TV - 2
Ivan Vilibor Sinčić u Dnevniku Nove TV - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivan Vilibor Sinčić u Dnevniku Nove TV - 1 Ivan Vilibor Sinčić u Dnevniku Nove TV - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Vilibor Sinčić u Dnevniku Nove TV - 2 Ivan Vilibor Sinčić u Dnevniku Nove TV - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Vilibor Sinčić u Dnevniku Nove TV - 3 Ivan Vilibor Sinčić u Dnevniku Nove TV - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Vilibor Sinčić u Dnevniku Nove TV - 4 Ivan Vilibor Sinčić u Dnevniku Nove TV - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Ivan Vilibor Sinčić u Dnevniku Nove TV - 5 Galerija 1/6 >>
Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida, u razgovoru s Mislavom Bagom u Dnevniku Nove TV otkrio je zašto se pomirio s Ivanom Pernarom, zašto je svoju djecu ipak cijepio parcijalno i kako bi on riješio koronakrizu. Tvrdi da želi napustiti Europski parlament i za to traži "pravne mogućnosti" jer svoj mandat ne želi prepustiti Branimiru Bunjcu.

Iako su prilikom razlaza padale žestoke riječi između Ivana Vilibora Sinčića i Ivana Pernara, odnedavno su opet zajedno na izbornoj listi. "Pernar i Živi zid uvijek su imali isti politički program. On se ispričao", objasnio je Sinčić zbog čega su se pomirili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nositelj liste Sinčić u ime koalicije "Dosta pljačke" predstavio program Karlovčanima Slika nije dostupna Platforma "Dosta pljačke" Sinčić, Pernar i Lovrinović predali kandidacijske liste: "Naša platforma noćna je mora HDZ-u, SDP-u i njihovim satelitima"

Iako je Sinčićevu suprugu, Vladimiru Palfi, Pernar nazivao diktatoricom, Sinčić je prešao preko toga. "Budućnost Hrvatske je puno važnija od osobnih razmirica. Programski se nismo nikad razišli, samo osobno. Preko toga smo prošli radi interesa društva", objasnio je Sinčić.

Na pitanje o Dominiku Vuletiću, nositelju liste Živog zida koji ima prijavu za bludne radnje, Sinčić kaže da taj slučaj treba gledati u kontekstu izbora. "Prijava je došla na dan zaključenja lista.Ako istraga pokaže da je kriv, bit će najstrože sankcioniran", kaže Sinčić. Na Bagino pitanje kakva se poruka šalje time što stranka nije odmah reagirala, Sinčić kaže: Šalje se poruka da se nešto možda dogodilo, mi to ne znamo."

Ponovio je da su protiv uvođenja eura i tvrdi da nam u slučaju krize Europa neće pomoći. I o pomoći Europske unije koja se već spominjala Sinčić dvoji. "Koji novac? Austrija i Nizozemska su protiv. To nije dar, to je dug", kaže Sinčić, koji smatra da bi nam bilo bolje da nismo dio Europske unije te da bismo si u slučajevima ovakvih kriza mogli pomoći sami, kao što si pomaže i Velika Britanija.

Djecu cijepio parcijalno

Na pitanja o njegovom stavu o cijepljenju, Sinčić kaže da Živi zid želi standarde kao što su na zapadu, odnosno da cijepljenje ne bude obavezno. Priznaje da su svoju djecu cijepili parcijalno. "To je poznato. Struku poštujem, neću o struci ovdje raspravljati. S liječnicima smo raspravljali koje cjepivo dati, a koje ne", objasnio je Sinčić što je mislio pod tim parcijalno. 

Dotaknuo se i koronakrize za koju kaže da je pokazala da postoje dvostruki standardi. Plenković je bio u biliskom ili direktnom kontaktu. A ljudi koji su dolazili u Hrvatsku morali su u karantenu dva tjedna, iako su možda bili kilometrima daleko od zaraze", rekao je Sinčić, dodajući da su mnogi zbog takvih mjera izgubili poslove.

Zaključuje da mjere moraju biti minimalne kako bi i šteta za gospodarstvo bila što manja jer će virus trajno biti ovdje.

Vratio bi se, ali...

Bago ga je upitao hoće li se vratiti u Hrvatsku bude li izabran na parlamentarnim izborima, na što je Sinčić odgovorio da traži pravne načine da napusti Europski parlament. "Pa možete dati ostavku", ponudio mu je Bago jednostavno rješenje, no Sinčić je takvo što odbio. Naime, u slučaju njegove ostavke, na njegovo mjestu u Europskom parlamentu bi došao Branimir Bunjac, koji se također razišao sa Živim zidom. A to Sinčić ne želi. 

"On kao nasilnik ne smije dobiti taj mandat", kaže Sinčić, dodajući da postoje pravne mogućosti te tvrdi da se želi vratiti. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene